Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO + VIDEO] Požar u Dravi International - požar je lokaliziran i stavljen pod nadzor

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.02.2015. 21:04 
Naslov:  [FOTO + VIDEO] Požar u Dravi International - požar je lokaliziran i stavljen pod nadzor
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[26.2.2015. 13:08] Jučer, 25. veljače oko 20,40 sati došlo je do požara u hali tvrtke u Brijestu. U 23,30 sati požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. U vremenu od 20,56 do 21,38 sati bio je obustavljen željeznički promet na pruzi Osijek – Vinkovci. Na mjestu događaja u suradnji s državnim odvjetništvom i protupožarnim inspektorom jutros je obavljen očevid kojim utvrđeno da je do požara došlo uslijed proboja izolacije na glavnim električnim vodičima koji vode od agregata prema hali, a uslijed taljenja su zahvaćeni spremnici za gorivo. Materijalna šteta nastala požarom utvrdit će se naknadno, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Povodom događaja dostavljamo izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tekst: PU Osječko baranjska




[25.02.2015. 23:27] U jednoj od hala tvrtke Drava International na Brijestu večeras oko 20 sati i 30 minuta izbio je veliki požar! Prema riječima zapovjednika osječkih vatrogasaca, Borisa Banjana, požar je oko 22 sata lokaliziran i stavljen pod nadzor.

Sve raspoložive snage Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Osijeka i okolice su na terenu. Ozlijeđenih nema, a zaposlenici su na vrijeme evakuirani.

"Bio je jako visok plamen koji se kovitlao. Prepoznali smo odmah ugljikovodike. Požar je izbio na krovu koji je propao u halu, a postojala je opasnost da stradaju i skupi strojevi. No, bio je to opasan zadatak i za same gasitelje", rekao je zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka Boris Banjan. Iako je postojala vrlo velika opasnost za gasitelje, jer je u hali i 10.000 litara nafte, Banjan drži da je najgore prošlo. No, požar će ugašenim proglasiti ujutro, a na požarištu će dežurati cijelu noć. "Materijalna je šteta sigurno velika", rekao je Banjan.

Požarište je posjetio i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, koji uvjerava da opasnosti za stanovnike okolnih naselja nije bilo. Valja istaknuti da su obližnji spremnici za plin prazni, tako da opasnosti od mogućeg širenja plamena i eksplozije nije bilo.

Drava International najveća je hrvatska tvrtka za proizvodnju i preradu plastičnog otpada, a prema prvim informacijama s terena, požar je večeras izbio u novijoj hali u kojoj se otpad prerađuje i iz njega proizvode plastične vrećice.

Osim reciklaže plastičnog otpada ta se tvrtka prije dvije godine počela baviti i proizvodnjom sintetičkog dizela, no još uvijek se ne može potvrditi je li požar zahvatio i dio tvornice u kojem se nalazi 2,2 milijuna eura vrijedno postrojenje za preradu plastike u gorivo.

Tvrtka koja ostvaruje promet od nekoliko desetaka milijuna eura u vlasništvu je pet osoba među kojima je Zoran Gobac, izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Video by Slavonska Televizija











[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


Tekst: Mirta Milas/Radio Osijek
Foto: Dejan Šimić, Vatrogasci


[25.02.2015. 21:04]Večeras, malo prije 21 sat buknuo je požar u tvornici za reciklažu "Drava International", u prostoru nekadašnjeg pogona OLT-a kod Brijesta. Prema informacijama očevidaca, gori u trećoj hali (obrada PET ambalaže).

Prema neslužbenim informacijama, ozlijeđenih nema.

Trenutno su na terenu vatrogasne postrojbe.

Uskoro više informacija..


Zadnja promjena: Redakcija 031; 26.02.2015. 14:13; ukupno mijenjano 10 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.02.2015. 21:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Facebook komentari:

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.02.2015. 21:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Još Facebook komentara, zaposlenici donose informacije s lica mjesta:


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.02.2015. 8:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vijest o požaru u tvornici plastike smo pročitali u tisku Glas Slavonije ,no veliki dio građana je pomislio na -ANALIT - Osijek tvornicu za preradu plastike koja je izgorjela bez pomoći vatrogasne službe , no zanimljivo je da o tome nikad ništa nije objavljeno u - slobodnom- tisku Glas Slavonije..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: