Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Infinum, u:Plug i Netokracija na OSC predstavlja #4 otkrili kako je tekao njihov poduzetnički put

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.02.2015. 14:24 
Naslov:  [VIDEO] Infinum, u:Plug i Netokracija na OSC predstavlja #4 otkrili kako je tekao njihov poduzetničk
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Publika okupljena na Ekonomskom fakultetu u Osijeku imala je, 23. veljače 2015. godine, priliku poslušati kako su Infinum, u:Plug i Netokracija došli na razinu poslovanja na kojoj su sada te koji je (bio) njihov recept za uspjeh. Zbivanje OSC predstavlja #4 trajalo je nešto više od dva sata, a bit će zapamćeno po sadržajnim i zanimljivim predavanjima.



Krunoslav Ris, aktualni predsjednik Osijek Software Cityja, pozdravio je prisutne i rekao nešto više o projektima koji su pokrenuti od strane Udruge te što se događalo proteklih pet mjeseci u njezinoj (su)organizaciji. CodeCAMP, OSC hackathon, Software Startup Akademija i Akceleratorski poduzetnički kamp Osijek samo su dio aktivnosti koje Osijek Software City organizira ili potpomaže kao partner.

[OSC Predstavlja #4] : Uvod - Ana Tadić i Krunoslav Ris



Infinumov
poduzetnički put predstavio je Nikola Kapravljević Nixa, voditelj Android tima i partner. Tvrtka posluje već 10 godina, a trenutno ima 70-ak zaposlenih. Za zaposlenje u ovoj zagrebačkoj tvrtki, koja ima urede i u Ljubljani i SAD-u, potrebno je proći nekoliko selekcija, među kojima su inicijalni test na računalu, razgovor s djelatnicom koja brine o ljudskim resursima, menadžmentom itd. Infinum se trudi svojim zaposlenicima osigurati odlične uvjete za rad, a Nixa je posvjedočio kako kod njih u uredu nikad nije dosadno (što ćete i vidjeti na videosnimci). Jedna od zanimljivosti je i ta da svaki zaposlenik, kada dođe u tvrtku, sastavlja svoj stol i stolicu. Kako bi se reklo – sam svoj majstor. Savjeti za uspjeh su vrlo jednostavni, kaže Nixa. Budite uporni, radite ono što volite, trudite se biti najbolji i ostavite ego po strani.

[OSC Predstavlja #4] : Infinum - Nikola Kapraljević Nix



Ivan Jelušić, CMO iliti Chief Mustache Officer (kako ga često nazivaju zbog njegovih brkova), po prvi put je u Osijeku predstavio u:Plug, čiji je suosnivač. Kako voli reći, od običnih i dosadnih utičnica, on i njegov tim napravili su nešto novo i drugačije. Doduše, slična rješenja već postoje, no njihova zidna USB utičnica od ostalih se razlikuje kvalitetom izrade i dizajnom te kao takva može uspješno konkurirati na tržištu. Korisni savjeti nizu izostali ni tijekom njegovog predavanja. Štoviše, publici je otkrio kako doći do proizvođača i distributera, čemu je potrebno posvetiti pažnju tijekom proizvodnje, zašto je potrebno atestirati materijale, kako odrediti cijenu po kojoj će se u:Plug prodavati na tržištu te još mnogo toga.

[OSC Predstavlja #4] : u:Plug - Ivan Jelušić



Netokracija je bila predstavljena od strane njezinog osnivača, Ivana Brezaka Brkana. Dinamično i žestoko predavanje približilo je pozadinu poslovanja vodećeg regionalnog tehnološko-poslovnog magazina u Hrvatskoj, koji, uz našu domaću, prati i IT scenu Slovenije i Srbije. Poznato je da netokrati rade na ekskluzivnim i kvalitetnim pričama jer im je, kako kažu, kvaliteta vrlo važna i to je ono što ih čini prepoznatljivima. Ivan je objasnio zašto se na Netokraciji ne mogu naći raznorazni banneri te zbog čega im je etičnost jedna od važnijih strana poslovanja.

[OSC Predstavlja #4] : Netokracija - Ivan Brezak Brkan


















Tekst: Ana Tadić/Softwarecity.hr
Foto: Dražen Karačić Cacan/Osijek031.com


Najava: OSC predstavlja #4: Infinum, u:Plug i Netokracija stižu u Osijek!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: