Prema procjenama UN-a, jedna trećina proizvedene hrane, ili milijarda i 300 milijuna tona, propadne ili se baci svake godine. Agencija za zaštitu okoliša provela je istraživanje u Hrvatskoj i došla do također poražavajućih podataka - godišnje u miješanom komunalnom otpadu završi približno 300 tisuća tona hrane. U Agenciji su otišli i korak dalje, te za građane, ali i turističko-ugostiteljske djelatnike, pripremili letak o tome kako planiranjem spriječiti nastanak otpada od hrane. Prvi je korak planiranje, odnosno sastavljanje popisa pri odlasku u kupovinu, drugi je čuvanje namirnica na prikladan način, dok se treći odnosi na samu pripremu. Naime, savjetuje se izbjegavanje prženja hrane jer, osim što ulje bacamo nakon što smo ga iskoristili, takva hrana loše utječe i na zdravlje.
-*-*--*-* molim za gladne mase osijeka-*-*--*-* sačiniti Studije pred izvodljivosti čekati ispred kontejnera kod Denisa Amruša, Hama i Ivice Vrkića svježe otpatke. Oni to rade svaki dan. Kada su ušli u poglavarstvo i dobili I phone taj dan Naveče je ispred kontejnera amruš izbila tučnjava za bačeni mobitel. Čovjek je tako zaposlen na poslu s tajnicom da ništa ne čuje
stalno sluša glazbu sa slušalicama u ušima. Ham ih ponekad skine.