Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: "Izjave povodom 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65831
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.02.2015. 10:14 
Naslov:  ORaH: "Izjave povodom 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom održane sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka želimo informirati javnost o učestalim negativnim pojavama uočenim tijekom samog rada tijela.

Prije upuštanja u meritum pojedinih točaka, nužno je osvrnuti se na nedolično ponašanje u obnašanju funkcije Predsjednika Gradskog vijeća Ante Đapića. Naime, dotični gospodin u svom verbalnom općenju sa pojedinim vijećnicima služi se vulgarnim rječnikom - psovkama i uvredama. Žalosno je kako to nije prvi put da se služi takvim rječnikom s obzirom na funkciju koju izvršava i s obzirom na Statut kojim se uređuje način ophođenja sa drugim vijećnicima.

Poglavito žalosti da takav obrazac ponašanja ne smeta niti velikoj većini drugih članova Vijeća što daje zaključiti kako se razina građanskog bontona u Vijeću 4. grada po veličini u HR spustila na najniže grane. Jednako se tako može ustvrditi i za aspekte: kulturnog, gospodarskog, socijalnog ili bilo kojeg drugog vida manifestiranja društvene interakcije u gradu koji ima namjeru postati europskom prijestolnicom kulture u 2020. godini.

Gospodarski Forum ORaH – Istočna regija, GO ORaH Osijek te gospodarski Forum GO ORaH Osijek iznose slijedeće stavove vezane za točke:

1. Naknade članovima vijeća i članovima mjesnih odbora.
Umjesto spomenute naknade, smatramo kako je potrebnije ta sredstva usmjeriti kako bi Grad Osijek, HGK i HOK zajedničkim snagama i individualnim pristupom gospodarstvenicima na području grada Osijeka pomogli u pisanju i izradi projektne dokumentacije za prijavu projekata i povlačenje sredstava iz EU fondova čime bi se potaknule gospodarske aktivnosti i stvaranje novih radnih mjesta što je najveći prioritet u ovom trenutku.

2. Cijena tramvajskih karata
Hitno i bez odlaganja vraćanje cijene tramvajskih karata na stanje prije promjene i to za umirovljenike, studente, učenike i nezaposlene. Smatramo kako su navedene skupine koje su trenutno najugroženije gospodarskom situacijom te ne postoje nikakvi elementi poslovanja gradske prijevozne firme kojom bi opravdali podizanje troškovi života ovih kategorija.



Tekst i foto: Krunoslav Weinpert/Voditelj gospodarskog Foruma - Istočna regija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: