Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Drugu godinu zaredom MK "Kune" provode projekt "Trijezni vozač"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.02.2015. 10:54 
Naslov:  Drugu godinu zaredom MK "Kune" provode projekt "Trijezni vozač"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Moto klub 'Kune', sekcija motociklista 'Udruga veterana i pripadnika 3. gbr Kune', u suradnji s PU Osječko-baranjskom, HAK Osijek i Gradskim društvom Crvenog križa Osijek, kao partnerima, drugu godinu zaredom provodi projekt pod nazivom "Trijezni vozač'.

Riječ je o projektu kojim se željelo pokazati štetnost i utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu tijekom vožnje kao i samu vožnju motornim vozilom. Projekt su proveli djelatnici Odjela za prevenciju PU Osječko-baranjske i Gradskog društva Crvenog križa Osijek.



Službenici Odjela prevencije PU Osječko-baranjske učenicima su održali predavanje na temu prevencije i sigurnosti u prometu, a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog promet, u okviru kojeg je Republika Hrvatska već poduzela niz aktivnosti na operativnom, preventivnom, edukativnom i međunarodnom planu. Učenici tom prigodom imali su priliku isprobati tzv. “Pijane naočale“ koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na samu prosudbu tijekom upravljanja motornim vozilom.



HAK Osijek radionica s „Pijane naočale“ provodi se hodanjem između dva prometna čunja tzv „osmica“ te sistem „ključ- brava“

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek održali su predavanje na temu „Pomoć unesrećenom“.

Učenicima su prikazani i tzv „Šok filmovi“ koji prikazuju prometne nezgode uslijed konzumacije alkohola i drugih opijata te prometne nezgode koje su nastale uslijed nepropisne i neprilagođene brzine.













Tekst i foto: Sonja Srša

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: