Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki ETF sudjeluje u čak 17 projekata vrijednih preko 5 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.01.2015. 19:57 
Naslov:  Osječki ETF sudjeluje u čak 17 projekata vrijednih preko 5 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Elektrotehnički fakultet u Osijeku u posljednjih se nekoliko godina istaknuo po sudjelovanju u različitim domaćim i inozemnim projektima.

ETF je, naime, u ovom trenutku angažiran na čak 17 projekata ukupne vrijednosti 5,3 milijuna kuna od kojih su neki već završeni, neki se provode, a neki su još u pripremi.

Jedan od uspješno dovršenih projekata je postavljanje fotonaponskih sustava vrijedan 934.000 kuna u sklopu IPA programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske. Drugi projekt koji su priveli kraju je 715.000 kuna vrijedan projekt zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba kroz tečajeve za razvoj mobilnih aplikacija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Od projekata koji se trenutno provode tu su tri projekta u okviru Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske BICRO, projekt jačanja položaja žena na tržištu rada vrijedan oko milijun i pol kuna te nekoliko sveučilišnih projekata za mlade istraživače vrijednih više od 100.000 kuna.

Doda li se svemu ovome i sudjelovanje ETF-a u pripremi i provedbi nekoliko međunarodnih projekata, nije čudo što upravo ETF prednjači među osječkim fakultetima i predstavlja uspješan model za druge.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ro3y
Offline
Ukupno postova: 132
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.01.2015. 0:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ali i dalje radi po zastarjelom programu koji nema veze s današnjim potrebama, dok IT tvrtke u Osijeku ne mogu naći dovoljno kvalitetan kadar, koji bi upravo ovaj fakultet trebao obrazovati.

_________________
Fuš King!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fatalni_cevap
Offline
Avatar

Ukupno postova: 541
Lokacija: Osijek
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 30.01.2015. 13:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

usporedbe radi, zagrebacki FER je izvukao 16 miliuna eura XD sto je preko 20 puta vise od ovih brojki s kojima se ovdje barata. (izvjestaj dekana FER-a, danas u Lideru i na fer.hr)

_________________
Potpis
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: