Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Masovni odlazak medicinskih sestara iz osječkog KBC-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2015. 13:43 
Naslov:  Masovni odlazak medicinskih sestara iz osječkog KBC-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Posljednjih dana ponovno se priča o osječkom KBC-u nakon što je Vlada smijenila sanacijskog upravitelja Igora Lamzu i postavila novog, što su pratila prepucavanja na razini političkih stranaka o tome koliki su stvarni gubitci i dubioze ove osječke medicinske ustanove.

Nekako u sjeni tih vijesti ostao je podatak kako je samo iz osječkog Kliničkog bolničkog centra do sada otišlo 35 medicinskih sestara u inozemstvo, a još su četiri podnijele zahtjev za odlazak i upravo sređuju papirologiju. Najveći dio njih otišao je u Englesku, Irsku i Njemačku, ali sve popularnija destinacija u posljednje vrijeme su Ujedinjeni Arapski Emirati gdje je velik manjak educiranih sestara, a plaće su za naše pojmove astronomski visoke.

Riječ je o trendu koji traje već nekoliko godina i ne odnosi se samo na osječki KBC. Na razini države samo u proteklih godinu dana 400 visokoobrazovanih medicinskih sestara otišlo je raditi u inozemstvo. Nije ni čudo jer medicinske sestre i tehničari iz Hrvatske vani uživaju veliki ugled kao vrijedni radnici ali i svestrano ospobljen kadar koji, za razliku od tamošnjeg osoblja, nije educiran samo za jedan posao već znaju raditi gotovo sve.

U sindikatu medicinskih sestara upozoravaju kako medicinske sestre masovno napuštaju Hrvatsku, a zbog zabrane novog zapošljavanja sestre koje ostaju imaju sve veći opseg posla. Sestre su preopterećene, na svim odjelima već godinama nedostaje osoblja, ali to što sestre odlaze, čini se, nikoga nije briga. Sindikat stoga upozorava da bi se vrlo brzo mogao ostvariti najcrnji scenario, a to je da hrvatske pacijente uskoro neće imati tko njegovati u domaćim zdravstvenim ustanovama.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Saša Lamza razriješen dužnosti sanacijskog upravitelja osječkog KBC-a

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.01.2015. 19:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bilo bi lijepo kada bi objavili sveukupan broj građana koji su zbog -blagostanja - napustili i napuštaju grad Osijek. Sramno za vladajuću političko-gospodarsku svitu koja je u ime domoljublja opustošila grad Osijek ..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Crobex
Offline
Ukupno postova: 21
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.01.2015. 19:27 
Naslov:  Re: Masovni odlazak medicinskih sestara iz osječkog KBC-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovaj "članak" navodi da je do sada iz KBC Osijek otišlo 35 sestara i još 4 pripremaju odlazak. Ako uzmemo u obzir da tamo radi preko 1000 medicinskih sestara onda mi baš i nije jasno kako tih 39 koje su otišle/će uskoro otići predstavlja MASOVNI odlazak.

U zadnje vrijeme je u medijima postalo jako popularno plašiti ljude tzv. masovnim odlascima ovih ili onih u inozemstvo, tj. EU, a često iza tih priča ne stoje konkretni podatci nego čisto huškačko novinarstvo. #clickbait

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.01.2015. 19:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da se odlazi to već i vrapci znaju samo nisu valjda samo sestre na cijeni u gradu Osijeku..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: