Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Udruga Breza: Poziv na sudjelovanje u radionici "Mind the mind"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.01.2015. 12:59 
Naslov:  Udruga Breza: Poziv na sudjelovanje u radionici "Mind the mind"
15.02.2015. 23:59
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„Mind the mind“ je projekt koji je 2014. godine pokrenula EFPSA (Europska federacija udruga studenata psihologije). Cilj je projekta da se kroz otvorenu raspravu, podizanje svijesti i širenja znanja smanji stigmatizacija psihičkih poremećaja te negativni stereotipi o psihičkim poremećajima.

Kampanja se sastoji od edukacijskih radionica koje su namijenjene učenicima srednjih škola. Radionice je osmislio Social Impact team EFPSA-e i namijenjene su učenicima od prvog do četvrtog razreda i osnivaju se na znanstvenim podacima, prema kojima svaki četvrti građanin Europske unije boluje od psihičkih poremećaja, od kojih samo polovina zatraži pomoć, a 90% ih se suočava sa stigmom i diskriminacijom (izvor: World Health Organisation, Data & Statistics, 2014).
Radionice sadrže informacije o psihičkim poremećajima, igre uloga, interaktivne vježbe i grupne rasprave. Cilj radionica je podići svijest o problemima vezanim uz mentalno zdravlje te potaknuti raspravu kako bi se prevladala stigma o psihičkim poremećajima te razvila empatija za osobe sa psihičkim poremećajima.

Projekt se provodi u 18 europskih država, uključujući i Hrvatsku, a u Osijeku se provodi u suradnji s Udrugom za rad s mladima Breza. Radionice provode volonteri, studenti psihologije koji su prošli obuku za provođenje radionica.

Mnoge osobe s psihičkim poremećajima doživljavaju odbacivanje te raznorazne oblike nasilja. U društvu prevladavaju razni mitovi o psihičkim poremećajima, poput toga da su osobe s psihičkim poremećajima nasilne, da ne mogu obavljati svakodnevne poslove itd. Zbog stigme koju doživljavaju, mnoge osobe s psihičkim poremećajima ne potraže pomoć te se izoliraju, što dovodi do lošije kvalitete života. Mišljenja smo da ovakve aktivnosti imaju veliku društvenu, a i osobnu korist za sudionike jer senzibiliziraju mlade za probleme s kojima se suočavaju osobe koje pate od psihičkih poremećaja.

Pozivaju zainteresirane profesore i profesorice koji/e imaju želju uključiti svoje učenike u ovu radionicu da se jave na tel: 410 439, mob: 091 1565 922 ili na e-mail: udruga.breza[at]gmail[dot]com. Radionica traje 2 školska sata, a dan i termin održavanja dogovaraju profesori/ce. Radionica se može provesti svakoga radnoga dana u dopodnevnim satima u prostoru Udruge za rad s mladima Breza u Jägerovoj 12 ili u prostoru vaše škole.

Prijave traju do 12. veljače 2015. godine.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: