Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pravni fakultet: Moot Court Croatia

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.01.2015. 9:11 
Naslov:  Pravni fakultet: Moot Court Croatia
22.01.2015. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Osijeku, u suradnji sa udrugom eSTUDENT iz Zagreba, te organizacijskim timovima na Pravnom fakultetu u Rijeci i Pravnom fakultetu u Splitu organizira nacionalni projekt naziva Moot Court Croatia. Svečano otvorenje projekta istovremeno će se odvijati u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci, a cilj otvorenja jest upoznati javnost i studente s jedinstvenim projektom koji se po prvi put održava na razini cijele Republike Hrvatske, na hrvatskom jeziku i uz primjenu hrvatskih pravnih propisa. Ovom prilikom pozivaju vas na otvorenje koje će se održati 22. siječnja 2015. godine u dvorani II, Pravnog fakulteta u Osijeku, Radićeva 13 s početkom u 17.00h.

Svečano otvorenje projekta Moot Court Croatia, nacionalnog natjecanja svih studenata prava u Hrvatskoj koji organizira studentska udruga eSTUDENT u suradnji sa Studentskim zborom Pravnog fakulteta Osijek (u daljnjem tekstu: SZPFO), te organizacijskim timovima pravnih fakulteta u Splitu i Rijeci. Otvorenje projekta održat će se u ponedjeljak 19. siječnja 2015., s početkom u 17:00 h, u dvorani broj II Pravnog fakulteta u Osijeku, Stjepana Radića 13. Otvorenju će prisustvovati Dekan PFO prof. dr. sc. Boris Bakota, te članovi organizacijskog tima SZPFO, a svečana otvorenja istovremeno će se održati i na pravnim fakultetima u Zagrebu, Splitu i Rijeci.
Moot court natjecanja (sustav simuliranih suđenja) poznata su diljem svijeta, te predstavljaju izvrstan način aktiviranja studenata pravnih fakulteta koji na njima stječu vrijedna iskustva istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudovima. Prošle je godine pokrenuto prvo takvo natjecanje na hrvatskom jeziku, a ovo je druga godina u kojoj smo umrežavanjem svih pravnih fakulteta odlučili podići natjecanje na višu razinu i ponosno možemo najaviti drugo moot court natjecanje koje će se odvijati na razini cijele Republike Hrvatske, na hrvatskom jeziku i uz primjenu pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske. Moot Court Croatia jedinstven je projekt u Hrvatskoj i smatramo kako će ponovno rezultirati velikim interesom studenata prava koji će kroz četveromjesečno natjecanje moći stečena teorijska znanja pokazati u praksi, te brusiti svoje vještine, kako u pisanom dijelu, tako i u direktnom sučeljavanju s protivničkim timovima pred sudom. Natjecanje završava finalnim dijelom koji će biti održan 9. – 11. svibnja 2015. u Zagrebu u kojem će sudjelovati najbolji timovi iz cijele Hrvatske. Pobjednike očekuju brojne nagrade, a najboljima od njih bit će ponuđena i ljetna praksa u odvjetničkim uredima koji u organizaciji projekta sudjeluju kao sponzori i mentori timovima.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: