Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Avioni koji slijeću u Osijek moći će koristiti teritorijalno nebo i zračnu kontrolu Srbije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2014. 13:03 
Naslov:  Avioni koji slijeću u Osijek moći će koristiti teritorijalno nebo i zračnu kontrolu Srbije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska i Srbija potpisale su u Beogradu memorandum o zračnom prometu kojim će dvije države dijeliti zračni prostor. Sporazumom se regulira dio kontrole na srbijanskom teritorijalnom nebu za potrebe zračne luke u Osijeku te na hrvatskom nebu za slijetanje u zračnu luku "Nikola Tesla" u Beogradu.

Memorandum su u sklopu bilateralnih razgovora u okviru dvodnevnog summita Kine i 16 zemalja središnje i istočne Europe u Beogradu potpisali hrvatski ministar prometa, pomorstva i infratstrukture Siniša Hajdaš Dončić i njegova srbijanska kolegica Zorana Mihajlović.

Memorandum će riješiti dosadašnji problem zračne kontrole teritorijalnog neba dviju država za zračni promet na aerodromima u Beogradu i Osijeku tako što će ubuduće zrakoplovi koji slijeću na osječki aerodrom moći koristiti dio teritorijalnog neba i zračnu kontrolu Srbije, a s druge strane zrakoplovi koji slijeću u zračnu luku "Nikola Tesla" koristit će zračnu kontrolu s hrvatske strane na pristupnoj točki koridora iznad Iloka.

Riječ je o sporazumu na kome se radilo deset godina, ali tek je sad konačno potpisan, čime će dvije države omogućiti normalan i nesmetan transport ljudi i dobara u ove dvije zračne luke.





Tekst: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: