Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNK u Osijeku: Predstavljanje knjige "Žena koja priča s vranama"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2014. 12:46 
Naslov:  HNK u Osijeku: Predstavljanje knjige "Žena koja priča s vranama"
27.12.2014. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zadovoljstvo im je pozvati vas na predstavljanje knjige Verice Sikore Žena koja priča s vranama, koje će biti održano u kazališnom foajeu HNK u Osijeku u subotu, 27. prosinca, 2014. u 10 sati.

Knjigu će predstaviti književnica Ivana Šojat Kuči i prof.dr.sc. Ružica Pšihistal, ulomke iz knjige čitat će prvakinja Drame osječkog HNK-a Sandra Lončarić Tankosić, a o Vječnoj Ljubavi pjevat će operna diva Sanja Toth.

Žena koja priča s vranama drugi je roman poznate osječke novinarke Verice Sikora koja je, nakon romana "Mama Mutti" i knjige bajke za djecu "Suze snježne princeze Tare", odlučila napisati roman o ljubavi, no ovaj roman ipak izlazi iz okvira obične ljubavne priče. Žena koja priča s vranama donosi sažetu verziju života koja uključuje mistiku, vječnu ljubav, istinsko vjerovanje u božansko u nama, u Isusa, u sve oblike ljubavi prema Bogu, bez obzira kako ga zvali i na koji mu se način molili. U romanu se na suptilan način, ali hrabro, progovara o homoseksualizmu, kao i o iskustvima djevojčice i mlade djevojke koja je seksualno zlostavljana.

Odgovor na sva pitanja i životne situacije je Vječna Ljubav i svjetovi prošli kojima se možemo otvarati jer oni su zapisani u našem podsvjesnom biću.

Autorica je na kraju uvoda u knjigu koji je nazvala Uvod ili djetelina s četiri lista napisala: Traži, samo traži i sigurno ćeš pronaći, bez obzira na to kada i s koliko trnja, ono biće koje je oko tvoga oka, misao tvoje misli, tijelo tvoga tijela, jednota spajanja, poljubac tvoga daha ...

I treću knjigu autorice Verice Sikore ilustrirao je poznati osječki likovni umjetnik Nikola Faller.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: