Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki ptičari ponovo najbolji u Hrvatskoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66145
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.12.2014. 10:59 
Naslov:  Osječki ptičari ponovo najbolji u Hrvatskoj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U mjestu Bročice,u organizaciji Društva za zaštitu i uzgoj ptica pjevica Novska održano je 37. Ornitološko prvenstvo ptica pjevica Hrvatske i 1.specijalna izložba papiga.

Sudjelovalo je 17 Društva sa 126 izlagača i prijavljenih skromnih 1291 ptica i to kanarinaca boje, kanarinaca stasa, egzotičnih ptica, ptica fauna Europe i papiga. Od ukupno priznatih 19 COM grupa, hrvatski uzgajivači poslali su svoje ptice u svih 19 grupa razvrstane u 288 razreda.



Ptice su izlagane i ocjenjene po kriterijima za ocjenjivanje ptica na svjetskim prvenstvima, a sudilo ih je 15. COM sudaca iz Hrvatske i Slovenije. Ukupno je podijeljeno 340 medalja i to: 214 zlatnih, 86 srebrne i 40 brončane. Drugu godinu za redom najuspješnije je Društvo društvo za zaštitu i uzgoj ptica Osijek, gdje je 16. članova sa prijavljenih 159 ptica na ocjenjivanje osvojilo: 49 zlatnih, 13 srebrnih i 2 brončane medalje. Drugo je Udruga za zaštitu i uzgoj ptica Dubrovnik, treće Udruga za uzgoj i zaštitu ptica pjevica iz Zadra. Ukupno pojedinačno najbolji sedmu godinu za redom je Enver Alidžanović iz Zadra, drugi Alfred Krstulović iz Splita i treći Dražen Dokletal iz Osijeka. Kako nam je izjavio Srečko Popović, predsjednik osječkih ptičara prvi puta svi izlagači ptica iz Osijeka osvojili su plasmane odnosno medalje i to: Dražen Dokletal (16), Mateo Dokletal (2), Igor Gal (Cool, Darko Mihaljević (5), Zlatko Đurić (10), Boris Švitek (2), Ivica Bošković (1), Srečko Popović (4), Tomislav Gernhardt (2), Željko Halauš (5), Slobodan Ilibašić (1), Ivan Ivezić (1), Goran Marguš (2), Igor Marton (1), Goran Rozing(1) i Željko Vidić (3). U sklopu 37.Ornitološkog prvenstva Hrvatske prvi puta održana je i 1Specijalna izložba papiga.



Najuspješniji pojedinac specijalne izložbe papagaja je Suad Škaljić iz Dubrovnika,najuspješniji pojedinac u grupi Nymphicus je Dražen Dokletal iz Osijeka, najuspješniji pojedinac u grupi Psephotus, Cyanoramphus, Lathamus je Josip Bronzović iz Petrijevaca a najuspješniji pojedinac u grupi Platyycerus,Purpreicephalus je Stanko Šubr iz Nove Subocke. Drugu godinu za redom smo najuspješnije društvo u hrvatskoj izjavio nam je Srečko Popović, dobro smo organizirani i trenutno smo jedno od najaktivnijih društva u hrvatskoj, članovi su uvidjeli da moraju dolaziti na sastanke koji se održavaju svaki prvi utorak u mjesecu, imati kvalitetne ptice, a to znaći „jako“matično jato, mora se praviti rigorozna selekcija, i slati kvalitetne ptice ne samo na Državno prvenstvo već i na izložbe i ocjenjivanja nižeg ranga,jer samo na taj način možeš očekivati dobar uspjeh.



Tekst i foto: Milan Kramer

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: