Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sljedeće godine čak 8.000 pacijentica mora potražiti novog ginekologa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66145
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.12.2014. 8:58 
Naslov:  Sljedeće godine čak 8.000 pacijentica mora potražiti novog ginekologa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Potreba za ginekolozima postoji na području cijele Osječko-baranjske županije, a samo u sklopu osječkog Doma zdravlja potrebno je čak 14 ginekologa. Naime, popunjenost mreže ginekologa u Domu zdravlja iznosi tek 50%, a dodatne gužve mogla bi izazvati činjenica da jedan osječki ginekolog ide za godinu u mirovinu.

Ginekolozi osječkog Doma zdravlja u prosjeku primaju od osam do devet tisuća pacijentica, unatoč tome što je preporuka Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje oko 6 tisuća. To znači da će sljedeće godine zbog zatvaranja jedne ambulante čak 8.000 pacijentica morati potražiti novog ginekologa.

Dom zdravlja je to pokušao prevenirati zahtjevima za specijalizaciju upućenima nadležnom ministarstvu, no nisu dobili niti jednu.

Situacija nije odlična, no u Osijeku postoji i KBC Osijek i Klinika za ginekologiju gdje se ginekološki pregledi također mogu obavljati. Dobre su vijesti što je opremljenost ambulanti vrlo dobra i sustav dobro funkcionira, unatoč teškoćama i nedostatku djelatnika, no čini se kako će iduće godine u ginekološkim ambulantama ipak biti nešto veća gužva nego do sada.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: