Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započela 8. Međunarodna konferencija o poduzetništvu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65644
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.11.2014. 13:27 
Naslov:  Započela 8. Međunarodna konferencija o poduzetništvu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U hotelu Osijek danas je otvorena 8. Međunarodna konferencija o poduzetništvu u organizaciji Poduzetničkog inkubatora BIOS i Centra za Poduzetništvo pod nazivom „Novi modeli potpornih programa - akceleratori, hubovi, bootkampovi…“.

Nazoćne sudionike uvodnim su riječima pozdravili osječki dogradonačelnik Vladimir Ham i zamjenik osječko-baranjskog župana Dragan Vulin koji su naglasili kako su upravo mali i srednji poduzetnici okosnica razvoja grada i županije te kako su ovakve konferencije idealno mjesto za razmjenu iskustava sa svijetom.



Prijepodnevni dio konferenciji otvorio je Toby Stone, direktor EyeFocus Accelerator-a, koji je u svom predavanju govorio o tome što su i kako funkcioniraju akceleratori. Naglasio je kako su akceleratori podrška poduzetnicima i start-upovima koja im pruža potrebnu finacijsku injekciju (kroz investiranje ili pronalaženje investitora) ali i mentoring i usluge savjetovanja na ograničen vremenski rok (od tri mjeseca na više). Stone je upozorio i na razliku između akceleratora i inkubatora te je naglasio kako akceleratori nisu krediti i ne naplaćuju svoje usluge start-upovima već uzimaju udio od prodaje tvrtke ili dionice u slučaju izlaska na burzu. Stone je govorio i o tome kako se akceleratori danas, nakon prvog vala od prije pet godina, sve više počinju specijalizirati i usmjeravati na konkretna područja, pa je tako njegova tvrtka EyeFocus Accelerator već dulje vrijeme fokusirana na projekte koji se bave sljepoćom i bolestima oka.



Bela Ikotić
, tajnik udruge Osijek Software City govorio je o
projektu pokrenutom 2012. godine kojim osječke IT tvrtke djeluju prema lokalnoj zajednici s ciljem predstavljanja uspješnih informatičkih tvrtki, njihovih stručnjaka i proizvoda koji se izvoze na svjetska tržišta a često nisu prepoznati unutar zajednice. Software City je tijekom ovih nekoliko godina organizirao i sudjelovao u organizaciji cijelog niza manifestacija u Osijeku (OSC predstavlja, Hackathon, The Geek Gathering...) privlačeći lokalne, hrvatske i međunarodne poduzetnike iz IT svijeta. Dugoročni je cilj ovog projekta postići prepoznatljivost Osijeka kao hrvatske Silicijske doline, odnosno grada u kojemu žive i rade IT stručnjaci te u kojemu djeluje mnogo tvrtki koje proizvode dobar softver što će u velikoj mjeri utzjecati na pozitivan imidž grada, poticaj novim ulagačima, jačanju lokalnog gospodarstvu, ali i važna odskočna daska za lokalne startup tvrtke.



Tijekom dva dana konferencije razgovarat će se i o primjerima dobre prakse hubova i akceleratora , o tome kako pripremiti i provesti program akceleratora, financijskim instrumentima dostupnim u jugoistočnoj Europi, društvenom poduzetništvu, suradnji s potpornim institucijama, koristima koje poduzetnik može imati od akceleratora i co-workinga itd.





Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Najava: VIII. Međunarodna konferencija o poduzetništvu [2014.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: