Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku započeo prvi nacionalni ICT summit

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2014. 13:28 
Naslov:  U Osijeku započeo prvi nacionalni ICT summit
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Hotelu Osijek danas je u organizaciji Ministarstva gospodarstva započeo prvi nacionalni ICT summit, zamišljen kao platforma za uspostavljanje dijaloga i suradnje među strateškim industrijama pod nazivom „ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva“.

ICT summit je okupio velik broj stručnjaka, gospodarstvenika i vlasnika poduzeća iz prerađivačke industrije, drvne industrije, trgovine, turizma i poljoprivrede obzirom da se radi o prvom koraku u implementaciji „Industrijske strategije Republike Hrvatske 2014. – 2020.“ koja je upravo ICT sektor prepoznala kao industriju koja svojim tehnološkim rješenjima može ojačati konkurentnost svih drugih industrijskih sektora.



Summit je otvorio zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham koji se zahvalio na tome što je upravo Osijek odabran za mjesto održavanja ovog značajnog skupa. Ham je naveo kako je Grad podupirao i podupirat će projekte sinergije ICT sektora i drugih industrijskih grana, ali je i priznao (i čestitao!) poduzetnicima iz ICT sektora iz Osijeka na tome što su sve što su do sada napravili uspjeli ostvariti uglavnom sami, često bez ikakve pomoći Grada.



Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u svom je uvodnom govoru naglasio potrebu uske suradnje unutar gospodarske zajednice te što jačeg povezivanja prerađivačke industrije s ICT sektorom kako bi hrvatske tvrtke mogle opstati, rasti i razvijati se na jedinstvenom digitalnom tržištu EU. Dodao je kako je horizontalno povezivanje industrije i ICT sektora izazov novog digitalnog doba za koji je Hrvatska spremna: postoje ideje, postoji kreativnost i inovativnost, a Ministarstvo gospodarstva će upravo kroz Industrijsku strategiju pomoći u povezivanju ICT sektora sa strateškim granama hrvatske industrije kao što su farmacija, metaloprerađivačka, elektro industrija, prehrambena industrija itd. Ministar je spomenuo i 330 milijuna eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju za ovu svrhu do 2020. godine.



Na summitu se, između ostalog, razgovaralo o mjerama i aktivnostima razvoja ICT sektora usvojenih Industrijskom strategijom, ulozi države i nadležnog ministarstva u razvoju ICT industrije, važnosti razvoja infrastrukture u razvoju ICT industrije i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva te o ulozi lokalne zajednice u tom procesu. Prvi ICT summit bio je posvećen trima važnim industrijama za Slavoniju, ali i cijelu Hrvatsku: prehrambeno-prerađivačkoj industriji, drvno-prerađivačkoj industriji i turizmu, s naglaskom na kontinentalni turizam. te je nezaobilazna tema diskusije bila i uloga tehnologije u razvoju tih industrija.





Tekst i foto: M.M./osijek031.com

Najava: ICT summit Osijek 2014.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: