Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



AIESEC Osijek - Jezično buđenje u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.11.2014. 9:45 
Naslov:  AIESEC Osijek - Jezično buđenje u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Šest različitih karaktera, četiri različite zemlje, jedan zajednički cilj – naučiti građane Osijeka strane jezike na projektu „World in the City“. Abdou iz Alžira, Karol iz Meksika, Deisi iz Ekvadora te Gabriela, Mariane i Eduardo iz Brazila samo su neki od praktikanata koji su ove godine došli na volontersku praksu u Osijek preko studentske organizacije AIESEC.

Jedna od internacionalnih studenata koja je odlučila napraviti korak više i otići na jednu od AIESEC praksu je i Karol, 24-godišnja studentica dizajna koja za Osijek kaže kako je predivan grad pun toplih i prijateljskih ljudi. „Od dana kada sam stigla, osjećala sam se pozdravljeno i zaštićeno“, rekla je Meksikanka koja je u Osijeku kako bi podučavala lege i legice španjolski jezik. Sudionici radionica za nju su zaista posebni, što je prokomentirala izjavom kako se osjeća blagoslovljeno među toliko pametnih i ljubaznih polaznika, koji su njezin posao pretvorili u užitak.



Dok Karol podučava španjolski, Gabriela je došla u Osijek naučiti građane portugalski jezik. Iako kaže da se Hrvati i Brazilci razlikuju u velikom broju stvari, naglasila je da su ljudi ovdje vrlo komunikativni, dragi i pažljivi. Na pitanje što misli o Osijeku, Gabriela odgovara kako su stare zgrade nevjerojatne, a odlično je za stranog studenta da vidi i stari i novi dio nekog europskog grada. „Program je nevjerojatan, zavoljela sam svoje studente i zapanjujuće je koliko brzo uče. To me motivira da i dalje dajem sve od sebe“, rekla je Gabriela o predavanjima koja drži u Austrijskoj čitaonici GISKO-a.

Ove dvije studentice imaju i pomoć sa strane, tako da Deisi podučava španjolski jezik zajedno s Karol, Mariane s Gabrielom radi na predavanjima za portugalski, a Abdou i Eduardo za engleski jezik. Ovih šest junaka došlo je prije nešto više od mjesec dana u Osijek volontirati na projektu „World in the City“. Njihov suživot u jednom stanu doprinio je tome da praktikanti osjete kulturalne šokove i upoznaju kulture jedni drugih. Mir i tišina dok se Abdou moli ili djevojke pune istraživačkog duha samo su neki od njih.



Za Osijek i Osječane imaju samo riječi hvale pa su tako prokomentirali kako je šest tjedana na početku zvučalo kao vrlo dug period koji će provesti u nekoj drugoj zemlji, a sada im se čini kao da je vrijeme samo proletjelo.

Od ostatka Hrvatske, voljeli bi posjetiti i našu obalu jer, kako kažu, u zemljama iz kojih dolaze svi pričaju o bistrom moru i prekrasnim starim gradovima.



Oni su se odvažili i napravili onaj jedan korak više koji je bio potreban da prožive nezaboravno iskustvo, upoznaju mnoštvo novih ljudi, a pritom nešto i nauče. Prijavi se na praksu i postani i ti sâm svoj junak jer ako mogu oni, zašto ne bi mogao i ti? Prijave na praksu primaju se na bit.ly/AIESEC_Internships, a više informacija možeš saznati na aiesec-osijek.hr ili na njihovoj facebook stranici facebook.com/AiesecOsijek.

Tekst i foto: Klara Vernik

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: