Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Eurodom: Otvorenje izložbe realizacija UHA-e za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2013. godini.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.11.2014. 16:41 
Naslov:  Eurodom: Otvorenje izložbe realizacija UHA-e za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2013. godini.
27.11.2014. 13:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak 27. studenog 2014. godine, u 13 h u prostorima Eurodoma, Vukovarska 31, Osijek, otvorit će se izložba realizacija UHA-e za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2013. godini.

Hrvatski arhitekti prijavili su ukupno 99 autorskih arhitektonskih ostvarenja u 2013., a Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata nominirao je 13 autora i autorskih timova u četiri kategorije za nagrade: Viktor Kovačić, Drago Galić, Bernardo Bernardi i Neven Šegvić.

Nagrada „VIKTOR KOVAČIĆ“ za životno djelo dodijeljena je Prof.dr.sc. Marijanu Hržiću, koji je za svoj rad osvojio već niz priznanja i najviših državnih nagrada za svoj stvaralački opus i sustavni rad na promišljanju urbanizma. Nagrada Viktor Kovačić još je jedan podsjetnik na njegove inventivne prijedloge, istančani osjećaj za urbanotvornu dimenziju arhitekture, veliko planersko iskustvo, teorijsko promišljanje i nadasve plodonosnu arhitektonsku praksu.

Nagradu „VIKTOR KOVAČIĆ“ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2013. godinu osvojio je Arhitektonski biro Turato (autorski tim: Idis Turato, Ida Križaj, Marko Liović, Josip Mičetić i Ana Staničić) za Sportsku dvoranu i gradski trg u gradu Krku na otoku Krku..

Nagradu „DRAGO GALIĆ“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za proteklu kalendarsku godinu osvojio je 3LHD za kuću V2 u Dubrovniku.

3LHD (autorski tim: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Romana Ilić, Ivan Milonja, Ivana Dabrović / Ecoing d.o.o., Kristina Vidić / Ecoing d.o.o. , Maja Tutavac / Ecoing d.o.o.)

Nagrada "BERNARDO BERNARDI" za najbolje ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja: Damir Gamulin, Margita Grubiša, Marin Jelčić, Igor Presečan, Zvonimir Kralj, Ivana Žalac za Gradsku knjižnicu u Labinu.

Nagradu „NEVEN ŠEGVIĆ“ dijele dr. sc. Zrinka Paladino za knjigu ‘Kontekstualni ambijentalizam i moderna’ te dr.sc. Borka Bobovec za Monografiju Miroslava Begovića.

Nakon otvorenja izložbe organiziran je stručni obilazak kompleksa „Eurodom“ u Osijeku uz nazočnost predstavnika tima arhitekata i inženjera (Cota, Cvetko, Jurinčić, Jurić...) što je ljubazno osigurala tvrtka Eurodom.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: