Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filozofski fakultet: Predradionica u sklopu "V. znanstveno – stručnog skupa posvećenog pitanjima nasilja: E – nasilje – izazovi proučavanja i preveniranje nasilja u okviru novih medija"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.11.2014. 13:14 
Naslov:  Filozofski fakultet: Predradionica u sklopu "V. znanstveno – stručnog skupa posvećenog pitanjim
Od 26.11.2014. 9:00 do 27.11.2014. 23:58 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

O okviru projekta „Ne e –nasilju!“ kojeg provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, a koji je financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održati će se predradionice 26. studenog s početkom u 9.00 sati i 27. studenog 2014. godine s početkom u 10.00 sati u svečanoj dvorani na Filozofskom fakultetu u Osijeku u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Svrha planiranih predradionica je osmišljavanje preventivnog programa za nasilje putem interneta te osmišljavanje Priručnika za nastavnike i stručne suradnike na temu nasilja putem interneta. Teme koje će biti obuhvaćene predavanjem i radionicama su:

1.Prepoznavanje različitih oblika nasilja putem interneta
2.Samootkrivanje i rizična ponašanja na internetu
3.Sigurna ponašanja na internetu
4.Kako pomoći žrtvi nasilja putem interneta

Suočeni sa sve većom zastupljenosti različitih oblika nasilja putem interneta me u djecom i mladima, pojavom sve većeg broja različitih društvenih mreža koje djeca i mladi koriste te različitih posljedica koje doživljavaju žrtve i počinitelji nasilja putem interneta smatramo da je od iznimne važnosti posebnu pažnju posvetiti osmišljavanju preventivnog programa za nasilje putem interneta. Navedene radionice osmišljene su kao integracija znanstvenih spoznaja i stručnih iskustava koja će osigurati kreiranje kvalitetnog preventivnog programa za učenike osnovnih i srednjih škola, njihove roditelje te nastavnike i profesore.

Osim preventivnog programa, na temelju razmjene stručnih iskustava, izraditi ćemo i Priručnik za nastavnike i stručne suradnike kako bi im pomogli da prepoznaju i preveniraju nasilje preko interneta te pomognu žrtvama i počiniteljima u nošenju sa negativnim posljedicama koje izloženost nasilju putem interneta ostavlja na njih.

Predavanje i radionice su namijenjene stručnim suradnicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola. Sudionici sudjeluju u osmišljavanju radionica i provode iste u svojim školama u okviru pilot projekta kojim se evaluiraju osmišljeni programi. Osmislit će se posebni moduli za srednje i osnovne škole. Nakon evaluacije će se programi poboljšati i konačna verzija će biti dostupna svim obrazovnim djelatnicima.

Predavanje i radionice će održati: doc. dr. sc. Daniela Šincek, doc. dr. sc. Silvija Ručević, dr. sc. Ana Babić Čikeš, dr, sc, Jasmina Tomašić Humer, Marija Milić ispred Odsjeka za psiholgiju i Tomislav Ramljak, univ.bacc.teol., Tihana Vidaček, mag.iur., Mariana Witovsky, mag.psih., Kristina Krulić, mag.psih. i Vanja Gorjanac, mag.psih. ispred Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Provoditelji projekta Ne e nasilju“:
Centar za nestalu i zlostavljanu djecu te partneri:
1.Sveučilište J. J. Strossmayera, Filozofski fakultet Osijek
2.OŠ A. Bauera, Vukovar
3.OŠ Svete Ane u Osijeku
4.Srednja strukovna škola Vinkovci

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: