Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Demanti: smanjenje izdvajanja za sport u 2015. ne iznosi 17, nego 5.9 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2014. 16:07 
Naslov:  Demanti: smanjenje izdvajanja za sport u 2015. ne iznosi 17, nego 5.9 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na adresu redakcije portala smo iz Ureda gradonačelnik grada Osijeka zaprimili demanti članka Osječki sport dobit će u 2015. čak 17 milijuna kuna manje. Demanti prenosimo bez izmjena:


Mjerama posvemašnje štednje zbog očuvanja likvidnosti Grada u 2015. godini, obuhvaćena su gotovo sva područja što se financiraju iz Proračuna Grada Osijeka. To se podjednako odnosi na plaće zaposlenih u Gradskoj upravi, ili primjerice u Kazalištu, kao i na izdatke vezane uz programske troškove i različite subvencije. Prilikom usvajanja Proračuna za 2015. gradonačelnik Ivan Vrkić sitaknuo je da ćemo raditi puno više za puno manje novca i trošiti isključivo ono što imamo.

U tom pogledu i izdvajanje za šport su u 2015. godini umanjena za 5.9 milijuna kuna. Bez dvojbe, riječ je o ozbiljnom iznosu proračunske uštede koja ipak ne će ugroziti temeljno funkcioniranje osječkog športa u sljedećoj godini. Novinaru je promakao podatak, da se u proračun za 2015. sve subvencije trgovačkim društvima (pa tako i one planirane za subvencioniranje korištenja športskih objekata) vode na proračunskim pozicijama Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo. A upravo na tim pozicijama, nalazi se dodatnih 12.8 milijuna osiguranih za navedenu športsku namjenu.

Dakle, ukupno smanjenje proračunskog izdvajanje za osječki šport u sljedećoj godini ne iznosi 17, nego 5.9 milijuna kuna.

Marija Garić, dipl iur.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: