Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uvodi sustav PPS oznaka i certificiranja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2014. 10:46 
Naslov:  Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uvodi sustav PPS oznaka i certificiranja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije na svojoj je jučerašnjoj koordinaciji turističkih zajednica donijela odluku o uvođenju sustava PPS (produženje predsezone i posezone) oznaka i certificiranja.

Sustav PPS oznaka i certificiranja obuhvatit će subjekte javnog i privatnog turističkog sektora koji pružaju usluge turistima.

Nositelji PPS oznake imat će neposrednu korist od nje obzirom da će im ona osigurati veću vidljivost i prepoznatljivost i lakše pozicioniranje na turističkom tržištu, moći će je neograničeno koristiti u svim marketinškim aktivnostima, imat će mogućnost članstva u destinacijskom i nacionalnom PPS klubu te vlastitu promociju kroz kampanje koje će provoditi HTZ. Svi nositelji oznake također će biti istaknuti na posebnoj PPS podstranici internetskog portala HTZ-a koja bi u narednih nekoliko godina ptrebala prerasti u zasebnu PPS internetsku stranicu HTZ-a.

Dio PPS koncepta je i Wine Tour Slavonije i Baranje kojim je Hrvatska turistička zajednica pokrenula projekt podizanja konkuretnosti hrvatskog turizma kroz PPS koncept. Riječ je o zajedničkoj destinaciji koju su kandidirale turističke zajednice Osječko-baranjske županije , a glavni cilj projekta je poticanje na područjima koja zaostaju kroz poticanje kulturnog turizma posebno u dijelu povezanim s proizvodnjom vina kao turističkim posebnostima te ubrzavanje ekonomskog razvoja regije kroz stvaranje, promociju, upravljanje i poboljšanje ponude kulturnog turizma Osječko-baranjske županije temeljen na novoj i obnovljenoj javnoj turističkoj infrastrukturi.

U projekt su uključeni pružatelji usluga smještaja (privatni iznajmljivači, kampovi, hoteli...), turističke agencije, ugostiteljski objekti, trgovine i svi ostali pružatelji usluga turistima, a sudjelovanje u projektu u ovoj fazi odnosi se na razdoblje rada objekata od 1. rujna do 31. prosinca 2014.

Što se tiče kalendara događanja za 2015. na području županije, naglašena je potreba boljeg povezivanja i umrežavanja turističkih djelatnika iz ove regije. Poseban naglasak stavit će se na jače privlačenje školskih ekskurzija u ovaj dio Hrvatske, na programe turističkog obilaska županije te na jače profiliranje Osijeka, Batine i Aljmaša, kao poželjnih i atraktivnih destinacija za kruzere.

Sve u svemu, turistički djelatnici s optimizmom gledaju na iduću godinu te vjeruju u daljnji napredak kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske koji, unatoč recesiji, bilježi sve bolje rezultate.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Elena Sunček/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: