Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Snaga hrvatske hrane [Vijesti Osječke TV]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
OSTV
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.11.2014. 15:56 
Naslov:  Snaga hrvatske hrane [Vijesti Osječke TV]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska godišnje uveze približno 290 tisuća tona voća i povrća, a svaki dolar izvoza opterećen je s gotovo devet dolara troška na uvoz. Od 2009., na izvozu proizvoda koji se oslanjaju na stočarski sektor, ostvaren je prihod od tek 740 milijuna eura dok je na uvoz istovjetnih proizvoda potrošeno više od dvije milijarde i 120 milijuna eura. Porazne su ovo statistike istaknute na konferenciji Snaga hrvatske hrane, koju je Poslovni dnevnik organizirao kako bi povezao proizvođače, znanost i prerađivače hrane u Hrvatskoj, sa ciljem iskorištavanja prostora za uspjeh, kojeg hrvatska poljoprivreda svakako ima. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sudjelovao je i na središnjoj panel diskusiji 'Hrvatska poljoprivreda 2030.', te istaknuo kako bi želio da u budućnosti hrvatsku poljoprivredu predstavljaju mlađi vlasnici poljoprivrednih gospodarstava s višim stupnjem naobrazbe, te na puno većem posjedu od trenutnih približno 5,6 hektara, da je proizvodnja višeg stupnja i zatvorenog ciklusa, te veći udio ekološke proizvodnje.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

- "Nove mogućnosti" za civilni sektor
- Dan VSŽ i Grada Belog Manastira
- suradnja Osijeka i Varaždina


Osječka televizija - Vijesti, 11.11.2014.




Više informacija; Osječka televizija



Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: