Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijek ove godine pristalo 50 kruzera s više od 5000 turista

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66012
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.11.2014. 11:32 
Naslov:  U Osijek ove godine pristalo 50 kruzera s više od 5000 turista
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovogodišnja sezona pristajanja turističkih brodova u osječko putničko pristanište Galija bila je, po svim pokazateljima, izuzetno uspješna.

Tijekom sedam ovogodišnjih mjeseci, točnije od 2. travnja do 27. listopada, u Galiju je pristalo 50 kruzera s ukupno 5404 putnika. To je pet puta više i u broju kruzera i u broju putnika u odnosu na prošlu godinu kada smo imali 10 kruzera s 1118 turista.

Najviše turističkih brodova u Osijek je stiglo na temelju ugovora koji je Lučka uprava Osijek sklopila s Prvim parobrodnim društvom iz Beograda, koje organizira kružna putovanja Dunavom od Beča do Crnog mora.

Što se strukture gostiju tiče, uglavnom je riječ o turistima starije životne dobi, umirovljenicima iz Amerike, Velike Britanije, Francuske i Njemačke. U Osijeku bi obično ostali nekoliko sati, posjetili bi povijesne znamenitosti grada, prije svega Tvrđu i konkatedralu, a program im je uključivao i posjet nekom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata u gradu i okolici. Procjenjuje se da je prosječna potrošnja tih turista bila oko 11 eura po osobi i uglavnom su trošili na hranu i piće te na kupovinu turističkih suvenira.

U Lučkoj upravi su zadovoljni time što je Osijek postao prepoznat kao zanimljiva turistička destinaciju za pristajanje dunavskih kruzera i što turisti Osijek smatraju jednim od najljepših pristaništa na dunavskoj ruti, pa za sljedeću godinu najavljuju pristajanje 60 kruzera, a možda ih bude i više.

Inače, u planu za ovu godinu bilo je pristajanje 55 kruzera, no tri nisu mogla uploviti u Osijek zbog visokih voda, a dva su „otkantala“ Osijek uslijed kvara.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Pročitajte i..
U Osijeku ove godine pristalo 22 kruzera s preko 2.500 putnika
Riječni mega-kruzer "Scenic Crystal" stigao u Osijek!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.11.2014. 14:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vjerujemo da su turisti ostavili dosta novca u gradu..,i kupovali našu domaću robu možemo se zasramiti u tom pogledu. Još da je imalo struke da se Tvrđa malo sredi da se zamjene plast. stolarija.... dakle uistinu nedostaje mozgova ovome gradu..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: