Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek: "O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.10.2014. 14:21 
Naslov:  Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek: "O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi"
Od 03.11.2014. 17:00 do 08.11.2014. 23:58 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišne knjižnica Osijek poziva vas da svojim dolaskom sudjelujete u aktivnostima koje smo od 03. do 08. studenoga 2014. pripremili za vas.

Ponedjeljak, 03. studenoga 2014.
17:00 sati, Igraonica - “e-GISKO“ (radionica na iPad-ima za djecu i roditelje, predstavljanje e-knjige GISKO) Druženje , promocija i edukacija korištenja e-knjige za djecu i roditelje.

17:00 sati, Studijska čitaonica - "Tango – strast pretočena u pokret" (plesna radionica; voditelj: Milan Bugarić, ŠPU Feniks Osijek) Što je tango? Tužna misao koja se pleše? Strast pretočena u pokret? Razumijevanje dva tijela u najvećem mogućem stupnju - a da nije ljubav? Osnovni koraci, ovog tužnog i strasnog plesa, a i o tome kako je ples robova postao simbol ljubavi, može se saznati na plesnoj radionici "Tango – strast pretočena u pokret" koju vodi Milan Bugarić, plesni instruktor u ŠPU Feniks Osijek.

Srijeda, 05. studenoga 2014.
11:00 sati, Igraonica - „Sovko Slovko priča“ ( program za najmlađe 0-3 god. Priče za najmlađe dio su programa nacionalne kampanje "Čitaj mi!" posvećena poticanju čitanju naglas djeci od rođenja. Susreti za roditelje i bebe zamišljeni su kao zajednička igra, slušanje priče, čitanje slikovnica. Poticaj je to na zajedničko čitanje djetetu od najranije dobi, na posudbu kvalitetnih slikovnica, na razvoj ljubavi prema čitanju.

19:00 sati, izložbena aula GISKO na katu, Austrijska čitaonica - "Književna baština Rudolfa F. Magjera" ( izložba i predstavljanje projekta digitalizacije) Rudolfo Franjin Magjer rođen je 1884. godine u Zemunu, u Osijeku živi od najranije mladosti, gdje završava Učiteljsku školu, radi kao učitelj i školski nadzornik, od 1909. vodi Klub hrvatskih književnika i umjetnika te pokreće dječji list "Milodarke" … Njegova bogata književna ostavština pohranjena je 1980. godine u GISKO-u i po prvi put predstavljena javnosti u tiskanom i digitaliziranom obliku na izložbi "Književna baština Rudolfa F. Magjera".

Subota, 08. studenoga 2014.
10:00 sati , ogranak Donji grad - „Re : cikliraj!“ (radionica recikliranja papira i radionica izrade graničnika i čestitki od recikliranog papira; voditeljice: Melita Nađ, Andreja Grošelj) Na planetu Zemlji svakodnevno se događaju promjene koje ugrožavaju opstanak svih oblika života na njoj. Jedan od načina očuvanja prirodnih resursa je i recikliranje papira kojemu će sudionike radionice "Re : cikliraj!" poučiti djelatnice GISKO Melita Nađ i Andreja Grošelj, a sudionici radionice će od recikliranog papira izrađivati graničnike za knjige i čestitke.

Ovotjedne aktivnosti dio su programa obilježavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2014. godine sa središnjom temom posvećenoj promicanju čitanja uz moto “O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi “ Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Europske avenije 24


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: