Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HPD "Lipa" snimila prve skladbe za novi CD, uskoro i videospot za pjesmu "Slavonica"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.10.2014. 8:57 
Naslov:  HPD "Lipa" snimila prve skladbe za novi CD, uskoro i videospot za pjesmu "Slavonica&q
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon osvajanja titule prvaka na državnom natjecanju, odnosno 47. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu, članice i članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek prionuli su snimanju novoga nosača zvuka.

Ako se izuzmu live snimke, poput onih sa serije "Bum! Tres! LIPA Ples" pop-rock koncerata tijekom 2009. i 2010. godine te s prošlogodišnjih koncerata "United Europe Singing" s Mješovitim pjevačkim zborom Mecsek i Panonskom filharmonijom iz Pečuha, kao i "Best of" CD-a priloženoga uz Lipin Dokumentarij iz 2011. godine; HPD Lipa već cijelo desetljeće nije snimila nosač zvuka. Stoga su lipašice i lipaši odlučili ove jeseni početi snimati svoj treći nosač zvuka u posljednjih 15-ak godina, kako bi na njemu zabilježili niz zanimljivih i atraktivnih skladbi izvedbom kojih su posljednjih godina zaslužili niz zlatnih plaketa i diploma za kvalitetu te prva mjesta na domaćim i inozemnim natjecanjima (Venecija 2010., Bratislava 2011., Amsterdam 2012., Rim 2013. i Novigrad 2014.), kao i dvije srebrne (olimpijske) medalje na 8. Svjetskim zborskim igrama (World Choir Games) u latvijskoj Rigi u srpnju 2014.



Stoga su protekloga vikenda Lipine prostorije u staroj gradskoj jezgri Tvrđi privremeno transformirane u tonski studio i u jednom napornom, ali veselom danu 60-ak je pjevačica i pjevača pod ravnanjem dirigentice prof. Valerije Fischbach snimio prvi dio skladbi za CD koji će uskoro biti objavljen prigodom jednoga važnoga jubileja za Društvo. Sve to učinjeno je pod budnim okom predsjednika Hrvatske udruge zborovođa Branka Starca, svjetski poznatoga hrvatskoga skladatelja, pedagoga i dirigenta, čije skladbe Lipa često izvodi, a koji se u ovom slučaju prihvatio posla glazbenog producenta, ali i objavljivanja budućeg nosača zvuka, putem svoje izdavačke kuće Best Music iz Zagreba. "Ovo je novi vid moje dugogodišnje uspješne suradnje sa sa sjajnim zborom kakav je Lipa i njegovom dirigenticom, izvrsnom Valerijom Fischbach. Prvi dio snimanja protekao je jako dobro, a lipaši su me uspjeli ushititi čak i s udaljenosti od jedan-dva metra. Dokazali su da su apsolutni vrh hrvatskog zborskog pjevanja u ovom trenutku, što će se i čuti na nosaču zvuka. Jedva čekam nastavak snimanja početkom iduće godine", kazao je Starc, čiji je sin, istoga imena Branko Starc, tonski majstor na snimanju.



Lipaši su tom prigodom snimili i izvrsnu pjesmu "Slavonica" koja je postala njihov novi hit jer, gdje god dođu, za nju dobijaju same pohvale stručnih povjerenstava i publike. Podsjetimo, na nedavnom državnom natjecanju u Novigradu Lipi je za "Slavonicu" pripala posebna nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. Posrijedi je pjesma koju je ciljano za Lipu napisao poznati skladatelj Davor Bobić, inače direktor Varaždinskih baroknih večeri i prodekan Umjetničke akademije u Osijeku. U dogovoru s njim, te u suradnji s poznatim osječkim snimateljem Igorom Sambolecom i tvrtkom Gerila Film, uskoro će biti snimljen i videospot za "Slavonicu", o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.





Tekst i foto: Tomislav Levak, dopredsjednik i glasnogovornik

Pročitajte i..
HPD "Lipa" Osijek pobjednik državnog natjecanja pjevačkih zborova u Novigradu!
HPD "Lipa" Osijek uskoro snima novi cd i videospot za pjesmu "Slavonica"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: