Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mnoštvo dobrih ideja na radionici Agencije za obnovu osječke Tvrđe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.10.2014. 14:32 
Naslov:  Mnoštvo dobrih ideja na radionici Agencije za obnovu osječke Tvrđe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Agencija za obnovu osječke Tvrđa održala je treću u nizu radionica u sklopu izrade Strategije razvoja i obnove osječke Tvrđe.

Okupljenim predstavnicima gradske vlasti, kulturnih ustanova, studentima i drugim zainteresiranima obratio se zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš izrazivši uvjerenje kako ćemo, zajedničkim naporima svih uključenih u ovaj projekt, dobiti kvalitetnu Strategiju kao temeljni dokument promišljanju obnove i revitalizacije stare gradske jezgre.



Predstavnici Agencije izvijestili su sudionike o rezultatima ankete provedene tijekom Sajma antikviteta i online na uzorku od 323 ispitanika. Najveći dio njih Tvrđu doživljava kao mjesto kulture, noćnog života, škole i druženja te su na pitanje što je potrebno napraviti u Tvrđi najčešće odgovarali da Tvrđi treba više kulturnih sadržaja, trgovačkih sadržaja (knjižara, antikviteta, obrta...), obnoviti pročelja svih objekata ali i izbaciti promet iz Tvrđe. Kao najveći potencijal Tvrđe naglašeni su kultura i turizam, odnosno kulturni turizam.



Potom je voditeljica radionice Mirna Karzen na jedan malo neobičan i nekonvencionalan način uključila sve sudionike u raspravu podijelivši ih u pet skupina. Svaka skupina imala je zadatak obići pet stolova za kojima su sjedili predstavnici Agencije i s njima porazgovarati o pet tema važnih za izradu Strategije: vizija, strateški ciljevi, mjere, prioriteti i projekti. Sudionici su imali priliku vidjeti što se do sada napravilo na svakom od ovih područja te dati svoje sugestije, prijedloge i ideje koje će biti objedinjene u konačnoj verziji Strategije obnove Tvrđe.



Uz vrlo živu raspravu za svakim od stolova ideje su doslovno frcale, ali isto tako i primjedbe i kritike na postojeće stanje za koje su organizatori rekli da će se svakako uzeti u obzir pri konačnom definiranju Strategije.







Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Najava: Atrij Muzeja Slavonija: Proces izrade Strategije razvoja i akcijskog plana obnove osječke Tvrđe

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: