Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trg Ante Starčevića: Obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara [2014.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.10.2014. 9:47 
Naslov:  Trg Ante Starčevića: Obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara [2014.]
26.10.2014. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U povodu Svjetskog dana moždanog udara (obilježava 29. listopada) Udruga cerebrovaskularnih bolesnika Osječko-baranjske postavit će u nedjelju, 26. listopada tematski štand na Trgu Ante Starčevića uz koji će od 10 do 12 sati stručnjaci educirati građane o važnosti sprječavanja nastanka moždanog udara, uključujući pravilni način prehrane i zdrav način života. Uz štand će zainteresirani dobiti prigodne materijale i zdravstvene savjete neurologa i medicinskih sestara.

Neurologinja dr. Ružica Palić-Kramarić, predsjednica Udruge CEREBRO, podsjeća kako je moždani udar na drugom mjestu uzročnika smrtnosti te je osobito važno moždani udar prevenirati zdravim i aktivnim stilom života, ali i znati kako se nositi s posljedicama moždanog udara koji je prvi uzrok invaliditeta i demencije. Podatci hrvatskog Državnog zavoda za statistiku iz 2012. godine alarmantno ukazuju da su u Hrvatskoj prvi uzrok smrtnosti cirkulacijske bolesti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: