Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Igor Bojanić u petak će biti razriješen dužnosti dekana Pravnog fakulteta

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65742
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.10.2014. 12:56 
Naslov:  Igor Bojanić u petak će biti razriješen dužnosti dekana Pravnog fakulteta
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sutra (petak) dekan osječkog Pravnog fakulteta Igor Bojanić na sjednici Fakultetskog vijeća podnijet će zahtjev za razrješenje s te dužnosti.

Naime, sam Bojanić pokrenuo je glasanje o povjerenju pred članovima Fakultetskog vijeća koji su se u tajnom izjašnjavanju s 19 prema 15 glasova očitovali protiv njega. Stoga je Bojanić najavio kako će na sutrašnjoj sjednici odstupiti s dužnosti, a Vijeće će izabrati vršitelja dužnosti dekana koji će tu funkciju obavljati do izbora novog dekana.

Očekivani je to rasplet sage na Pravnom fakultetu koji je pod povećalom javnosti i Uskoka još od srpnja prošle godine kada se zakotrljala afera “Indeks” i kada su se pojavile prve sumnje da je Bojanić s još nekoliko profesora Pravnog fakulteta umiješan u primanje mita koje su studenti davali kako bi dobili prolaznu ocjenu. U prosincu prošle godine Uskok je podigao optužnicu protiv 17 optuženih profesora i studenata od kojih je sedam priznalo krivnju i nagodilo se s Uskokom.

Iako je sedmero članova Fakultetskog vijeća Pravnog fakulteta potpisalo prijedlog kojim traže odstupanje dekana Bojanića, on je to do sada uporno odbijao, inzistirajući na presumpciji nevinosti, odnosno da nitko nije kriv do pravomoćnosti osuđujuće presude.

U međuvremenu je Uskok pokrenuo novu istragu protiv Bojanića zbog sumnje u ilegalno isplaćivanje honorara za nastavu koju nije održao, odnosno predavanja koja su umjesto njega održali asistenti, pri čemu je, prema neslužbenim informacijama, protuzakonito zaradio i do 10.000 eura godišnje.

Situacija gdje protiv dekana postoji optužnica za primanje mita, a vodi se i nova istraga o nezakonitim isplatama svakako narušava dekanov ugled kao i ugled Fakulteta te šalje lošu poruku studentima da ih pravu uče profesori od kojih su neki pod sumnjom za teško kršenje zakona. To su vjerojatno bili argumenti zbog kojih je Fakultetsko vijeće odbilo dati podršku Bojaniću i on bi od sutra trebao napustiti položaj dekana Pravnog fakulteta.





Tekst: M.M./Osijek031.com

Pročitajte i..
USKOK na Pravnom fakultetu u Osijeku - jednomjesečni zatvor za dvije osobe


Zadnja promjena: Redakcija 031; 23.10.2014. 22:22; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.10.2014. 14:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nagodba , odraditi za rad opće dobro društvu pošto je dekan ima nešto lakše u kuhinji degustacija jela i pića..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
milo_moje
Offline
Ukupno postova: 2875
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.10.2014. 16:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ma nemoguće

_________________
Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: