Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Knjiz 2014. Osijek - veselo natjecanje u znanju iz književnosti! [listopad, 2014.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2014. 20:11 
Naslov:  Knjiz 2014. Osijek - veselo natjecanje u znanju iz književnosti! [listopad, 2014.]
26.10.2014. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U nedjelju, 26. listopada 2014. godine u Barcelona pub-u s početkom u 20 sati, održat će se drugo izadnje Knjiza - veselog natjecanja u poznavanju književnosti.

Pozivaju vas na novo, listopadsko izdanje Knjiza - veselog natjecanja u poznavanju književnosti. Na prvom izdanju Knjiza koje se u mjesecu rujnu održalo u pet hrvatskih gradova (Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu) nadmetalo se preko 140 veselih natjecatelja koji su pokazali zavidno poznavanje književnosti, dok su u broju postignutih rezultata (bodova) podjednake bile ekipe iz Zagreba, Rijeke i Splita.

Međutim, okušati se u znanju iz književnosti (i pri tom se zabaviti, naučiti nešto novo i osvojiti vrijedne nagrade) možete i ovoga mjeseca. Novo izdanje Knjiza donosi nova pitanja i izazove. Možete li ih savladati? Možete li odoljeti književnom brku koji vas u travnju 2015. može odvesti u Prag?

Književni brk zato je i ovoga puta pripremio pitanja koja će vam natjerati moždane vijuge na prekovremeni rad. Međutim, ne brinite, u fokusu su i dalje domaći autori i književnost, ali ovoga puta nešto suvremenija, bliskija suvremenom čitatelju i samim time poznatija.

I ovoga puta najbolje ekipe bit će nagrađene vrijednim nagradama, pokrovitelja NAKLADE LJEVAK, koja je osigurala poklon knjige Mihaila Šiškina (Pismovnik), Ayaan Hirsi Ali (Nevjernica), Zoë Ferraris (Potraga za Nouf), Auđur A. Olafsdottir (Rosa candida), Piper Kerman (Narančasta je nova crna), Guillaumea Mussoa (Djevojka od papira), Donne Woolfolk Cross (Papisa Ivana), Lise See (San o sreći) i dr.

Knjiz je pokrenut s idejom obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj a održava se jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova - Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu - po uzoru na poznati format pub kviza. Za Knjiz se prijavljuju natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) pod zajedničkim imenom ekipe. Sudjelovati može svatko, neovisno o razini znanja, tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjeti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu.

KNJIZ TE VODI U PRAG!

I ne zaboravite, specijalno izdanje Knjiza koje uključuje natjecanje među gradovima, održat će se u Noći knjige 2015., a glavna nagrada pobjednicima bit će europsko putovanje za dvoje u rodni grad slavnog pisca FRANZA KAFKE - PRAG. Nagradu je osigurala putnička agencija F-tours d.o.o. iz Splita!
Knjiz se održava u organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: