Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HUP Reg. ured: Savjetovanje "Novi Zakon o radu i obveze poslodavaca pri zapošljavanju osoba s invaliditetom i provedba novog ZPRZ-a"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2014. 9:21 
Naslov:  HUP Reg. ured: Savjetovanje "Novi Zakon o radu i obveze poslodavaca pri zapošljavanju osoba s
23.10.2014. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Savjetovanje u sklopu PUMA programa na temu: "Novi Zakon o radu i obveze poslodavaca pri zapošljavanju osoba s invaliditetom i provedba novog ZPRZ-a" održat će se u četvrtak, 23. listopada 2014. godine od 10 do 12h, u HUP Reg. ured Osijek.

Predavač:
Ivan Sarić, pravni savjetnik HUP Regionalnog ureda Osijek

U Narodnim novinama br. 93/14., objavljen je novi Zakon o radu koji je uveo neke od izmjene, osobito na području mogućnosti ustupanja radnika u povezana društva, odredbi o izdvojenom mjestu rada, okončanja radnih odnosa u slučaju likvidacije, vremena ustupanja radnika, materijalnih prava za radnika koji radi u nepunom radnom vremenu, nejednakog radnog vremena, prekovremenih sati, razmjernom djelu godišnjeg odmora, otkaznog roka, sudskog raskida ugovora o radu kao i mnoge druge.

Isto tako, jedna od novina koje obvezuje poslodavce je i Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13) koji zajedno s pripadajućim pravilnicima od 01. siječnja 2015. godine propisuje obveze za poslodavce u obliku kvota za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Poslodavci koji ne ispunjavaju obvezu kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom obvezni su plaćati novčanu naknadu.

Na traženje članova HUP-a, a s ciljem da isti dobiju sve potrebne informacije i objašnjenja nejasnih zakonskih odredbi, HUP Reg. ured Osijek organizira ovo savjetovanje, koje je zamišljeno kao interaktivno predavanje tijekom kojega će se moći postavljati pitanja i dobivati odgovori.

Ovo je treći u nizu seminara koji će se u okviru novog ciklusa PUMA programa odvijati u HUP-u Reg. uredu Osijek, tempom jednom mjesečno, a PUMA program već deset godina za redom sufinancira Osječko-baranjska županija.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: