Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GČ Gornji grad: Predavanje "Zašto nam vrijeme bježi?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.10.2014. 9:13 
Naslov:  GČ Gornji grad: Predavanje "Zašto nam vrijeme bježi?
24.10.2014. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predavanje: "Zašto nam vrijeme bježi?" održat će se u petak, 24. listopada 2014., u 19,00 sati.

Predavanje će se održati u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg L. Mirskog 1 (ulaz slobodan).

Vrijeme – trajna zagonetka.... Stalno je tu, pored nas, a toliko često imamo osjećaj da nam nedostaje! Mjerimo ga satom i kalendarom nadajući se da ćemo ga tako 'uhvatiti', ali svejedno često čujemo izjave: „Kada bi dan trajao samo malo duže!“.

Svjedoci smo vrlo različitog doživljavanja vremena. Kada nam je nešto zanimljivo nekoliko sati čini se kao trenutak, a kada nam je dosadno nekoliko minuta izgleda nam kao prava vječnost.

U čemu je tajna? Bježi li vrijeme od nas ili mi od vremena? Što je vrijeme?

Pitanja su to na koje su odgovore pokušavali naći brojni filozofi, znanstvenici, mudraci. Mnogi od ovih odgovora težište stavljaju na kvalitativni aspekt vremena, govore o vremenu kao 'prostoru' kojeg čovjek ima na raspolaganju i ovisno o tome na koji ga način koristi ono postaje dugo ili kratko, bježi nam ili nam ide u susret...

Kako koristimo vrijeme? Možemo li u tome biti bolji? Na koji način vrijeme učiniti saveznikom, prijateljem u našim nastojanjima?

"Ne radi se o tome da imamo malo vremena, nego da ga toliko trošimo uzalud. Život je dovoljno dug i velikodušno darovan u tolikom obilju da dopušta ostvarenje najvećih dostignuća ako je čitav dobro iskorišten...“ (Seneka)


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: