Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Belišće: Okrugli stol "Sigurnost djece (ni)je moj posao?"@Velika vijećnica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.10.2014. 12:53 
Naslov:  Belišće: Okrugli stol "Sigurnost djece (ni)je moj posao?"@Velika vijećnica
23.10.2014. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Okrugli stol na temu: "Sigurnost djece (ni)je moj posao?" održat će se u četvrtak, 23. listopada 2014. u 12 sati, Grad Belišće, Velika vijećnica, Kralja Tomislava 206

- Na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati istraživanja provedenog od veljače do lipnja 2014. godine, kojem je cilj bio utvrditi razinu poštivanja pravnog okvira zaštite djece i mladih od nasilja kroz perspektivu djece i mladih, roditelja, udomitelja, organizacija civilnog društva te stručnjaka u sustavu.
- Istraživanje je provedeno na području pet hrvatskih županija – Osječko-baranjske,Dubrovačko-neretvanske, Istarske, Primorsko-goranske i Grada Zagreba, a obuhvatilo je gotovo 6.000 sudionika.
- Istraživanje ukazuje na zabrinjavajuće rezultate u području poznavanja i primjene propisa kojima se štiti dijete od nasilja u obitelji pa je tako, primjerice, gotovo polovica mladih ispitanika i trećina ispitanih roditelja izjavila da ne znaju da je u Hrvatskoj tjelesno kažnjavanje zakonom zabranjeno. Gotovo 40 posto mladih izjavilo je da će kao roditeljkoristiti tjelesno kažnjavanje kad dijete to zasluži, što ukazuje da mlade nismo pripremili za pozitivne oblike roditeljstva. Osobe koje su najčešće u izravnom kontaktu s djecom (odgajatelji, učitelji, zdravstveni djelatnici) u pravilu izbjegavaju prijaviti nasilje jer izražavaju nepovjerenje u sustav, smatraju da je sustav korumpiran ili se boje da će prijavom još više naštetiti djetetu te da će imati komplikacija sa sudom.
- Okrugli stol organizira Udruga Portal Alfa u suradnji s Gradom Belišćem, u okviru projekta „Osnažimo pravo djece da budu sigurna”. Projekt provodi Udruga roditelja „Korak po korak” u partnerstvu s udrugama Alfa Albona, Feniks, Portal Alfa, i U.Z.O.R. i u suradnji s gradovima Labinom, Dubrovnikom, Belišćem, Rijekom i Zagrebom te Istarskom županijom.
- O rezultatima istraživanja, ključnim problemima i mogućnostima bolje prevencije nasilja nad djecom govorit će Dajana Babli i Aleksandra Todorović iz Udruge Portal Alfa te Irena Bohač iz Udruge roditelja „Korak po korak“.
- Projekt „Osnažimo pravo djece da budu sigurna“ financiran je sredstvima Europske unije, Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Grada Belišća.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: