Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Plaćanje računa bez provizije u poštanskim uredima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.10.2014. 19:47 
Naslov:  Plaćanje računa bez provizije u poštanskim uredima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sljedećih 12 mjeseci, počevši od 25. listopada 2014. u poštanskim uredima plaćat ćemo bez naknade sve račune koje izdaju Grad Osijek i njegova trgovačka društva: Vodovod, Unikom, Ukop, Zavod za stanovanje i Gradski prijevoz putnika.

Gradonačelnik Ivan Vrkić uplatio je u ponedjeljak 20. listopada 2014. svoje račune za komunalne usluge u Hrvatskoj pošti na Trgu bana Josipa Jelačića. Tim činom započela je realizacija Ugovora o uslugama platnog prometa između Grada Osijeka i gradskih tvrtki s jedne te Hrvatske pošte s druge strane. Nakon provedenog postupka javne nabave, Grad Osijek odabrao je Hrvatsku poštu kao najpovoljnijeg ponuditelja usluge platnoga prometa. To konkretno znači da ćemo sljedećih 12 mjeseci u poštanskim uredima plaćati bez naknade sve račune Vodovoda, Unikoma, Ukopa, Zavoda za stanovanje, Gradskog prijevoza putnika te račune za komunalnu naknadu i komunalni doprinos. Ovom uslugom osigurano je znatno dostupnije, brže i jednostavnije podmirivanje obveza u poslovnicama Hrvatske pošte.

Umjesto Osječana, naknadu od 2,49 kuna po svakom računu plaćat će izdavatelji uplatnica. Tako će se, procjenjuju stručne službe Grada, umanjiti izdatci osječkih kućanstava za oko 2 milijuna kuna godišnje. U uvjetima gospodarske krize kada je svaka kuna dragocjena, ovaj poslovni potez Grada i gradskih trgovačkih društava, predstavlja skroman doprinos olakšavanju životnih uvjeta Osječana, prvenstveno najugroženijih kategorija stanovništva: umirovljenika, socijalno ugroženih obitelji i blokiranih građana.

-U situaciji kada smo svi prisiljeni na odricanja, a uskoro i na ozbiljnije rezove, odlučio sam s realizacijom ovog projekta, nastaviti kontinuirano promicati politiku društvene odgovornosti i uzajamne solidarnosti. Nakon besplatnih udžbenika za osječke osmoškolce, ozbiljno smo se prihvatili i razrade modela otpisa komunalnih dugova do deset tisuća kuna za najugroženije građane – rekao je osječki gradonačelnik. Realizacija ovog naizgled simboličnog, ujedno izrazito socijalno osjetljivog projekta, posebnu težinu dobiva u kontekstu posvemašnje štednje koja se kontinuirano provodi na svim proračunskim stavkama Grada.

Pojašnjavajući ekonomsku opravdanost Ugovora s Hrvatskom poštom, pročelnik Upravnoga odjela za financije i nabavu David Krmpotić, kazao je da bi trošak za Grad Osijek mogao biti oko 600 tisuća kuna i isti toliki za Vodovod i Unikom.

–Izdatci koje ima Vodovod Osijek u svezi sa svojim naplatnim mjestima, dvostruko su veći od predviđenog troška koji će pasti na teret ove tvrtke. Građani će bez provizije plaćati račune, a gradske tvrtke će racionalizirati svoje poslovanje – zaključio je Krmpotić.

Budući da ovaj režim naplate komunalnih usluga treba osigurati ujednačenu dostupnost usluge na području cijeloga Osijeka – započeti su razgovori i o otvaranju novih poštanskih ureda. Očekuje se da bi prvi trebao biti otvoren u Josipovcu.





Tekst: Jasenka Mađarević
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: