Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Državni arhiv će ipak ući u novu zgradu – I posljednji stanar pristao na iseljenje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.10.2014. 14:31 
Naslov:  Državni arhiv će ipak ući u novu zgradu – I posljednji stanar pristao na iseljenje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Trakavica zvana Državni arhiv vs. stanari Firingerove ulice čini se da se konačno bliži kraju.

Da podsjetimo, Arhivu je prije 15 godina na korištenje dodijeljena zgrada u Firingerovoj 3 u Tvrđi, no oni nisu mogli ništa s njom iz jednostavnog razloga – jedan od desetak stanara te zgrade odbijao je izaći dok mu se ne dodjeli odgovarajući stan. Sada je to, čini se, riješeno.

Problem je bio u tome što Grad nije imao odgovarajući prostor, tj. stan od 90-ak kvadrata za tog stanara. U suradnji s Ministarstvom kulture pronađen je odgovarajući stan i tvrdoglavi stanar iz Firingerove je spreman iseliti se.

Kada se stanar iseli, steći će se uvjeti za početak obnove koja će, kako se procjenjuje, koštati između 50 i 70 milijuna eura. Međutim, novac koji je Ministarstvo kulture čuvalo sa strane za uređenje nove zgrade je potrošen, odnosno prenamijenjen u druge svrhe, pa će se i tu morati krenuti od početka.

Plan Arhiva je da djelatnici prijeđu iz sadašnje u novu zgradu a da se uredi u staroj zgradi prenamijene u spremišta za gradivo, knjižnicu i čitaonicu. Naime, u sadašnji prostor Arhiva površine oko 5000 kvadrata više ne stane ni igla, a postoji velika količina arhivske građe na terenu koja čeka da bude pohranjena.

No, čini se kako će se još neko vrijeme načekati jer se očekuje kako će obnova nove zgrade arhiva trajati nekoliko godina.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Google

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: