Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zgrada Rektorata početkom sljedeće godine dobiva panoramsko dizalo za invalide

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65773
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.10.2014. 12:33 
Naslov:  Zgrada Rektorata početkom sljedeće godine dobiva panoramsko dizalo za invalide
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dugo planirani projekt osječkog Sveučilišta, panoramsko dizalo za invalide u dvorištu zgrade Rektorata, započeo je ovih dana.

Zgrada General-vojarne u osječkoj Tvrđi, koju uz Rektorat još koriste i Odjel za kulturologiju i Doktorska škola društveno-humanističkih znanosti, nema adekvatno riješen pristup osobama s invaliditetom, što je Sveučilište bilo dužno ispraviti prema Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Zašto panoramsko dizalo? Budući je zgrada Rektorata zaštićeni kulturni spomenik nulte kategorije, Konzervatorski odjel Ministarstva kulture naložio je da dizalo bude s vanjske strane objekta, na jugoistočnoj strani odakle je moguć pristup u sve dijelove zgrade djelatnicima, studentima te posjetiteljima.

Novac za radove ukupne vrijednosti 450.000 kuna osiguran je iz sredstava programskih ugovora, a posao je povjeren tvrtki Miconic-dizala čija je ponuda ocijenjena najpovoljnijom na javnom natječaju. Djelatnici tvrtke već su započeli postavljanje konstrukcije za buduće panoramsko dizalo i očekuje se kako će radovi biti gotovi do kraja siječnja 2015. kada će dizalo biti pušteno u pogon.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: