Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Inicijativa "Ne damo naše autoceste": Odaziv građana je izvrstan!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.10.2014. 9:13 
Naslov:  Inicijativa "Ne damo naše autoceste": Odaziv građana je izvrstan!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu 11. listopada 2014. godinepočelo je prikupljanje potpisa za Inicijativu "Ne damo naše autoceste". U samo četiri dana volonteri Inicijative u Osijeku, Tenji i Čepinu prikupili su više od 8.400 potpisa na 14 štandova postavljenih u različitim dijelovima grada Osijeka i okolnim mjestima.

Na području Osječko-baranjske županije tijekom četiri dana prikupljeno je više od 12.000 potpisa. U pojedinim mjestima i gradovima na području Osječko-baranjske županije dozvole za štandove su kasnile, te se s prikupljanjem potpisa krenulo dan ili dva poslije.



Dosadašnji odaziv građana je izvrstan, reakcije na inicijativu su pozitivne, a svakodnevno raste broj osoba koje se pridružuju kako podrškom, tako i konkretnim uključivanjem u promidžbene aktivnosti i radom na štandovima za prikupljanje potpisa. Poziv volonterima je i dalje otvoren za područje grada Osijeka, ali i za područja općina, mjesta i gradova diljem Osječko-baranjske županije.

Hrvatska biskupska konferencija odobrila je postavljanje štandova za prikupljane potpisa pred crkvama, te pozivamo volontere na uključivanje u inicijativu i rad na štandovima u manjim selima i općinama Osječko-baranjske županije koje osječki volonteri nisu u mogućnosti pokriti.

Zainteresirani volonteri trebaju se prijaviti na besplatni telefon za volontere 0800 42 49 ili prijavom na referendum-autoceste.hr .



Inicijatori raspisivanja referenduma "Ne damo naše autoceste" na konferenciji za medije u Zagrebu objavili su podatak kako je u četiri dana na razini Republike Hrvatske prikupljeno 160.000 potpisa. Građani Republike Hrvatske prepoznali su važnost Inicijative kao metodu zaustavljanja rasprodaje nacionalnog blaga koje se gradilo novcima poreznih obveznika Hrvatske više od 40 godina.

Monetizacija je zadnje, no nikako najbolje rješenje koje nam nameće Vlada RH. Druge mogućnosti nisu iscrpljene, a alternativa i bolja rješenja uvijek postoje. Privatni investitori neće ući u investiciju ako nisu sigurni u dobit. Znači, zarada postoji, no nameće se pitanje zašto bi je prepustili drugima?

Štandovi za izjašnjavanje građana protiv prodaje autocesta bit će postavljeni do 25. listopada 2014. godine, te pozivamo građane da dođu i svojim potpisom pošalju jasnu poruku Vladi Republike Hrvatske.





Tekst i foto: Ivana Bogeljić, Koordinatorica

Pročitajte i..
Ne znamo naše autoceste

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: