Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sezona grijanja počinje ovog tjedna!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.10.2014. 9:33 
Naslov:  Sezona grijanja počinje ovog tjedna!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sezona grijanja u Osijeku već je počela, a radijatori će u stanovima koji imaju gradsko grijanje biti topli već ovoga tjedna - rekao je za Radio Osijek direktor HEP Toplinastva pogona Osijek Ivica Mihaljević. Dodao je i kako je službeno sezona grijanja već počela, no to se nije moglo zapaziti jer su toplinske stanice puštene u "rad na hladno" - odnosno kroz sustav vrelovoda u Osijeku za sada teče samo hladna voda.

S obzirom na niske jutarnje temperature posljednjih dana, mnogi su se Osječani upitali nije li već trebalo proraditi gradsko grijanje, no Ivica Mihaljević je istaknuo kako se prate temperature zraka i prognoza vremena i kada se procijeni da je grijanje potrebno uključiti to će se i učiniti jer je sustav gradskog grijanja spreman: "Prema odluci Grada Osijeka prije je bilo potrebno da tri uzastopne večeri u 21 sat bude ispod 12 Celzijevih stupnjeva kako bi se pokrenulo grijanje, no sada tog temperaturnog uvjeta nema i distributer na osnovu analiza vremenskih uvjeta sam odlučuje o početku sezone grijanja." Kako bi sustav proradio u svim stanovima, korisnici gradskoga grijanja još 1. rujna pozvani da što predaju potvrde o ispravnosti toplinskih podstanica. Do sada je dokaze o ispravnosti instalacija u svojim zgradama dostavilo 75% potrošača, a očekuje se kako će vrlo brzo to učiniti i preostali korisnici toplinskih podstanica.

Što se tiče obaveze ugradnje uređaja za mjerenje potrošnje toplinske energije za zasebne stambene cjeline u višestambenim zgradama (kalorimetara), Ivan Mihaljević je podsjetio kako je rok za njihovu ugradnju za stambene zgrade sa 70 i više stanova do 31. prosinca 2015., a za stambene zgrade s više od dva stana do 31. prosinca 2016. godine. Napomenuo je kako je, od ukupno 10.500 stambenih i 1.150 poslovnih korisnika gradskog grijanja u Osijeku, do sada je to učinjeno samo u 10-ak zgrada.

Tijekom ljeta iz HEP toplinarstva zamijenili su magistalni vrelovod kroz Stepinčevu i Gundulićevu ulicu, a iako građevinski radovi na tim dionicama nisu završeni, sustav je u funkciji i saniraju se oštećene staze i travnjaci.

I na kraju, možda i ono što je najvažnije potrošačima: "Cijena toplinske energije ostaje na razini prošle godine." - zaključio je direktor HEP Toplinastva pogona Osijek Ivica Mihaljević.



Poslušajte i..

direktor HEP Toplinastva pogona Osijek Ivica Mihaljević


Tekst i foto: Krunoslav Inhof/Radio Osijek


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: