Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej Slavonije: Radionice stripa i filma

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.10.2014. 8:56 
Naslov:  Muzej Slavonije: Radionice stripa i filma
Od 04.10.2014. 11:00 do 05.10.2014. 23:58 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekt EDIT-COMICS koji provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i suradnja je sedam udruga u sedam gradova Hrvatske, a baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i strip - radionica, ovaj puta održat će se u Osijeku u sklopu izložbe alternativnog stripa comiXconnection. Radionica će se održati 04. i 05. listopada, domaćin je Muzej Slavonije Osijek, a muzejski pedagog Denis Detling s puno muzejskih zanimljivosti pobrinut će se da polaznicima ne ponestane inspiracije za rad.

U sklopu projekta koji zajedno provode Udruga StripOs sa strip radionicama i Udruga ljubitelja filma RARE sa svojim paralelnim filmskim radionicama, učenicima osnovne škole predstavlja se povijesno naslijeđe kroz dvodnevne edukativne radionice upotrebom novih medija - filma i stripa.

Pod vodstvom Nenada Barinića održavaju se dvodnevne radionica crtanja stripa. Djeca se upoznaju s nastankom stripa, a zatim s kadriranjem, omjerima i perspektivom, te uz zajedničku razradu scenarija prelaze na crtanje stripa.
U sklopu filmske radionice koju vode Anton Papić i Filip Meštrović prvog se dana djeca uče služiti kamerom i upoznaju s njenim dijelovima i načinima snimanja, a drugog dana na red dolazi montaža i završna obrada snimljenog materijala.

Radionice kao i sav potrebni materijal za polaznike su besplatne i odvijaju se 04. i 05. listopada (subota i nedjelja) od 11-13 sati, ciljana skupina polaznika su učenici viših razreda osnovne škole, skupine su ograničene i sve zainteresirane mol da se jave na: stripos[at]gmail[dot]com

Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm










Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: