Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MK "Kune" i "Excalibur" posjetili i razveselili djecu u vrtićima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2014. 9:29 
Naslov:  MK "Kune" i "Excalibur" posjetili i razveselili djecu u vrtićima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Moto klub 'Kune' iz Osijeka, sekcija motociklista Udruge veterana i pripadnika 3. brigade 'Kune', organizirao je dana 30. rujna 2014.godine podjelu igračaka za djecu predškolske dobi kojoj se priključio i MK 'Excalibur' iz Osijeka. Igračke su darovane dječjim vrtićima 'Sunčica', „Sjenčica“, „Krijesnica“ i „Jaglenac“ iz Osijeka. Tom prilikom podjeljeno je preko 500 igračaka i darivano je preko 500 djece.

Riječ je o simboličnoj akciji kojom se željelo ukazati na humanu stranu motociklista, prijatelja djece. Oni kojima je akcija bila i namjenjena, djeca iz ova četiri dječja vrtića, igračke su dočekala s velikom radošću uz povike, pljesak i vrisak. Mali su Osječani otpjevali i pjesmicu zahvale, a kako nisu znali za planiranu akciju postignut je i efekt iznenađenja. 'Drago nam je što ste se sjetili upravo nas i od srca smo vam zahvalni.' Rekle su ravnateljice i tete u vrtićima. Ravnateljice su izrazile želju da ubuduće i vrtić sudjeluje u sličnim aktivnostima kako bi se u djeci od malih nogu počeo razvijati osjećaj djeljena i humanosti.



Uz igračke, djeci su posebno zanimljivi bili motocikli na kojima su se, oni najhrabriji i fotografirali. Akciju je popratio i djelatnik odjela za prevenciju Policijske uprave Osječko baranjske, Ivan Pakšić. Koji je naveo da Moto klubu 'Kune' ovo nije jedina, a ni posljednja ovakva akcija koju su organizirali za djecu. Podsjećamo, početkom godine organizirali su akciju 'Djeca daruju djeci' u kojoj su skupljali knjige za Gradsku knjižnicu Vukovar na razini cijele Hrvatske, a prikupljeno je oko 5000 knjiga i projekt „trijezni vozač“ kojim se ukazuje štetnost droga i opojnih sretstava.



'Već planiramo sljedeću akciju za naše male sugrađane uz naravno neizostavni faktor iznenađenja.' rekao je Božidar Vrselja, predsjednik MK 'Kune', te zahvalio ravnateljicama, tetama i djeci na oduševljenju koji se nije mogao sakriti, i pogotovo svojim članovima i Sonji Srša na prikupljenim igračkama.









Tekst: Branka Lendić
Foto: Sonja Srša

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: