Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Zračnoj luci Osijek zadovoljni ovogodišnjom sezonom; veliki planovi za budućnost - München, Frankfurt, Zürich, Beč ...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2014. 19:59 
Naslov:  U Zračnoj luci Osijek zadovoljni ovogodišnjom sezonom; veliki planovi za budućnost - München, Frankf
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako se približava kraju ovogodišnja ljetna sezona, u Zračnoj luci Osijek polako se podvlači crta iza jedne od najuspješnijh, ako ne i najuspješnije godine nakon završetka Domovinskog rata.

Iako će točne brojke biti prezentirane po završetku ljetne sezone, razloga za zadovoljstvo u ZLO svakako imaju. Prije svega, vrlo dobro prihvaćena linija Osijek-London preko irske niskotarifne tvtke Ryanair te uvođenje linija prema turističkim destinacijama na Jadranu poput Splita, Rijeke i Dubrovnika. Linija prema moru više nema, dok će linija prema Londonu prometovati do kraja listopada.

Treba spomenuti i liniju prema Zagrebu kojih je bilo pet puta tjedno. Ta će linija jedina ostati aktivna i tijekom zimske sezone ali tri puta tjedno. Točan raspored zimske linije Osijek-Zagreb bit će uskoro predstavljen javnosti. Drugih zimskih letova, kako stvari sada stoje, neće biti. Postoji doduše mogućnost da preko putničke agencije Zračna luka, u sklopu jesenskih "city break" turističkih aranžmana, u Osijek stignu gosti iz inozemstva, ponajprije iz Njemačke i Velike Britanije, ali još nema ništa konkretno.

Od planova ZLO-a, tu je svakako uvođenje novih linija od početka iduće ljetne sezone. Već se dulje vrijeme pregovara o uspostavi linija s Münchenom, Frankfurtom, Zürichom i Bečom, ti su pregovori u završnoj fazi i uskoro bi trebali biti potpisani ugovori za barem dvije od ove četiri destinacije. Sve linije koje su prometovale ovo ljeto ostaju u igri (London, Zagreb, Jadran) a u planu je i povećanje broja letova prema jadranskim destinacijama, posebice prema Rijeci koja se pokazala kao najpopularnija.

Također, u ZLO su zainteresirani i za privlačenje novih niskotarifnih kompanija poput Wizzaira ili Easyjeta, ali i konvencionalnih prijevoznika poput njemačke Lufthanse. Obzirom da je osječka zračna luka spremna za prihvat zrakoplova najviših kategorija, postoji mogućnost povezivanja Osijeka s Amerikom, Australijom i drugim van-europskim destinacijama, no za sada su i to samo želje.





Tekst: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: