Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GČ Gornji grad: "Igra bubnjeva - prigodni program povodom međunarodnog dana glazbe"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2014. 9:25 
Naslov:  GČ Gornji grad: "Igra bubnjeva - prigodni program povodom međunarodnog dana glazbe"
01.10.2014. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U srijedu, 01. listopada 2014. godine u GČ Gornji grad, Trg L. Mirskog 1 s početkom u 20 sati održat će se "Igra bubnjeva - prigodni program povodom međunarodnog dana glazbe". Ulaz je slobodan.

Međunarodni dan glazbe obilježava se pod okriljem UNESCO-a diljem svijeta već više od trideset i pet godina. Tim se povodom organiziraju prigodni koncerti i radionice s ciljem popularizacije i promocije glazbene umjetnosti.

Ovom aktivnošću Nova Akropola se pridružuje tim nastojanjima.

U programu sudjeluju bubnjarski sastav „RitmOS“ iz Osijeka i Nova Akropola.

Iz predavanja:

Glazba zauzima važno mjesto u životu čovjeka i vezana je uz njegov kulturni razvoj od samih početaka pa sve do današnjih dana. Da bi proizveo glazbu čovjek se služio glasom i rukama i na taj način uz pjevanje nastaju i prvi puhački instrumenti i prve udaraljke među kojima je daleko najstariji bubanj. Bubanj kao važan element instrumentarija nalazimo u svim civilizacijama svijeta (Egipat, Mezopotamija, Kina, Indija, Amerika). Iako mnogi stari bubnjevi i tehnike njihovog sviranja nisu sačuvani, njihove oblike možemo vidjeti na zidovima hramova, palača, grobnica diljem svijeta. U glazbenim scenama uhvaćenim u reljefima, slikama, statuama i mozaicima možemo naslutiti koju je važnost imala glazba u svakodnevnom životu čovjeka. Osim u glazbi svjetovnog karaktera bubanj je bio važan ritualni element u ceremonijama. Zvuk i ritam sviranja bubnjeva od najranijih dana povezivan je sa stvaranjem i ritmom kozmosa.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: