Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dokumentarac "Kad tamburama mangupi osvoje Tvrđu" ovjekovječit će Đoletov antologijski koncert u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2014. 12:27 
Naslov:  Dokumentarac "Kad tamburama mangupi osvoje Tvrđu" ovjekovječit će Đoletov antologijski kon
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Desetak dana nakon što su 13. rujna najveći slavonski grad posjetili Đorđe Balašević i njegovi vrhunski prateći glazbenici nazvani Ujedinjeni Mangupi Vojvodine te u prelijepom i za tu svrhu preuređenom Trgu sv. Trojstva u Tvrđi održali koncert "Pa kad tamburama mangupi prepreče put" još se ne stišavaju pozitivne reakcije i emocije koje je izazvao ovaj velik događaj.

Mnogi i dalje prepričavaju sjajnu atmosferu koju je na impozantnoj pozornici i s vrhunskim ozvučenjem i rasvjetom pred čak 9.000 posjetitelja iz više zemalja postigao Đole. U prvom redu, svi nazočni mogli su uživati u nastupu dvadesetak pravih glazbenih virtuoza na tamburama, gitarama, harmonici, bubnjevima, saksofonu, trubi i ostalim instrumentima, među kojima su bili i neizbježni pijanist, profesor Aleksandar Dujin, te poseban gost, poznati glazbenik i producent Nikša Bratoš na gitari, Ondrej Maglovski na harmonici i primaš Zoran Bugraski Brica s odličnim tamburaškim sastavom Zorule. dok je najviše simpatija pokupio legendarni violinist, stalni Đoletov suradnik Ignac Šen.

Galerija 031: Tvrđa: Đorđe Balašević
[Foto: Dino Spaić][13.09.2014. Tvrđa]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Većina posjetitelja pristigla je izvan Osijeka, automobilima, vlakovima, zrakoplovima i organiziranim autobusima iz cijele Slavonije i Baranje, ali i Zagreba, Makarske, Splita, Istre, Sarajeva, Novog Sada, Subotice, Slovenije, Njemačke, čak i iz dalekih SAD-a i Australije. Zbog toga u Osijeku danima prije koncerta nije bilo slobodnog smještaja i svi su kapaciteti bili popunjeni, što je značilo i izravnu korist za grad.

Budući da je od početka bilo jasno kako se radi o posebnom događaju, još ranije odlučeno je da se ova lijepa priča ovjekovječi u dokumentarnom filmu s radnim naslovom “Kad tamburama mangupi osvoje Tvrđu”, što je parafraza slogana pod kojim je koncert najavljivan. Taj bi dokument, koji je snimila i sada montira producentska kuća Salayka iz Novog Sada mogao biti barem tanani list u fasciklu koji će Osijeku pomoći u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture. Koncert, kao skromni povod, i Tvrđa, Osječani, Slavonija i ostali posjetitelji, kao glavni akteri jedne rano jesenske bajke kraj Drave. U najmanju ruku ravnopravni takmaci nekadašnjim europskim prijestolnicama kulture – mađarskom Pečuhu, slovenskom Mariboru ili austrijskom Grazu - ne tako dalekim susjedima sa zapadnih obala panonskog mora.

Iz Novoga Sada stižu vijesti kako je montaža i produkcija ovog dokumentarca, koji sadrži niz zanimljivih i atraktivnih snimki sudionika i posjetitelja ovog koncerta, daleko odmaknula i kako se ubrzo može očekivati njegovo završavanje. Nakon toga ove jeseni bit će organizirane posebne premijerne projekcije, svakako u Osijeku i Novom Sadu, a o terminima će građani biti pravodobno obaviješteni. Posebni gosti osječke premijere, kako im je i najavljeno, bit će i 30-ak mlađih i starijih građana koji su aktivno, izlaskom na scenu, sudjelovali u izvedbi pjesme "Ljerka (Korzo)".

Možemo najaviti kako će Đole ove jeseni barem još jednom ili dvaput doći u Osijek, a svrha njegova dolaska neka za sada ostane tajna, odnosno iznenađenje. Samo naznaka: i u ovom slučaju / slučajevima pokazat će se kao pravi kulturni veleposlanik. I o tome će zainteresirani dobiti pravodobne informacije.



LIVE: Đorđe Balašević - Svirajte mi jesen stiže dunjo moja


Video: Tomislav Matanović



Tekst: Tomislav Levak, PR koncerta
Foto: Dino Spaić/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Balašević u Osijeku! [2014.] (open-air)
[FOTO + VIDEO] Osijek Đoletovim koncertom za 9.000 posjetitelja najavio kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: