Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Miholjska regata [2014.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2014. 9:34 
Naslov:  Miholjska regata [2014.]
28.09.2014. 10:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tradicionalna veslačka regata Veslačkoga kluba Iktus bit će održana u nedjelju, 28. rujna 2014. godine. Iktus se i ove godine nada lijepom vremenu, velikom odzivu veslačkih klubova, ali i vjerne osječke publike na Dravi.

Iktus i ove godine s veseljem očekuje sudionike jedine veslačke regate koja se održava u Hrvatskoj na Dravi. Regata je i dio obnovljenoga Dunavskoga kupa u kojem se boduju rezultati četiriju disciplina (četverci na pariće mlađih juniora, mlađih juniorki te starijih kadetkinja i starijih kadeta). Prijave ekipa još se primaju u tajništvu VK Iktus, no sa sigurnošću se može tvrditi kako će nastupiti nekoliko posada zagrebačkih klubova, HVK Vukovar, Marina Kaštela, te veslači iz Slovenije, Mađarske i Srbije - iz Maribora, Mohača, Baje, Gyora, Subotice, Novoga Sada, Zrenjanina i drugih gradova. Finalna natjecanja počinju u nedjelju u 10 sati i 30 minuta, a sve bi utrke trebale završiti do 14 sati.

Visok vodostaj rijeke Drave zadao je organizatorima prilične muke jer se dugo nije znalo kako će se ponašati rijeka i hoće li biti dopušten izlazak čamcima na vodu. Međutim, prema najnovijim informacijama u nedjelju će vodostaj dovoljno pasti i Drava će se vratiti u korito tako da neće predstavljati problem veslačima.

Miholjskom regatom u Osijeku tradicionalno je završavala veslačka sezona za VK Iktus. Međutim, ove godine Hrvatski je veslački savez odredio prilično kasni termin Prvenstva Hrvatske, i to onog dijela koji se odnosi na juniore i kadete (seniorski dio prvenstva održan je u travnju ove godine). Tako će juniorski i kadetski dio PH u veslanju biti održan tjedan dana nakon Miholjske regate, 4. i 5. listopada 2014. godine. Pred Iktusovcima je, osim PH, još jedna ovogodišnja regata, a riječ je o petoj i posljednjoj utrci Dunavskoga kupa koja će također biti održana tijekom listopada i to u Novom Sadu. Regate Dunavskoga kupa održane su u Vukovaru, Mohaču i Subotici (jezero Palić), a slijede osječka i novosadska.

Tekst: Davor Lončarić/Radio Osijek


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: