Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Vitezovi se vratili na utvrdu Korogyvar

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.09.2014. 13:00 
Naslov:  [FOTO] Vitezovi se vratili na utvrdu Korogyvar
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je na zidinama utvrde Korođvara odžan "Povratak vitezova". Osim srednjovjekovnog sajma gdje su posjetitelji mogli pogledati tipičnu vitešku opremu iz tog doba, bilo je moguće isprobati svoje umijeće s lukom i strijelom ili se osobno uvjeriti u veliku masu mačeva koja varira od 2 do čak 4,5 kilograma.

Nakon kratkog uvodnog govora održana je škola mačevanja gdje su demonstrirane osnovne tehnike korištene u borbi i obrani toga doba.

Kako je bilo pogledajte u galeriji fotografija...

Galerija 031: Korogyvar: Povratak vitezova 2014.
[Foto: Dalibor Bauernfrajnd][Korogyvar, 19.09.2014.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Lukom i strijelom mogli su se poigrati i oni najmlađi uz nadzor iskusnih streličara, no vrlo brzo je bilo jasno kako se radi o vrlo ozbiljnom oružju i za današnje pojmove.

Kolači, kulen i ostali lokalni specijaliteti mogli su se prigristi dok se čekalo glavno jelo, grah koji se lagano kuhao u 3 kazana uz budno oko šefa kuhinje i pomočnike.

Nakon simulirane borbe za utvrdu gdje su se sukobile dvije strane, demonstirajući još jednom razne tehnike borbe, okrijepa je bila spremna.

Nakon kratkog odmora, bitka je ponovljena za posjetitelje čiji se broj konstantno povećavao, a točku na "i" stavio je tamburaški sastav Žeteoci iza 21h.



Najava 031: Korođvar: "Povratak vitezova"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: