Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ovogodišnja dobitnica Zlatne Arene za najbolju glavnu žensku ulogu je glumica DKO Areta Čurković

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65779
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.09.2014. 18:49 
Naslov:  Ovogodišnja dobitnica Zlatne Arene za najbolju glavnu žensku ulogu je glumica DKO Areta Čurković
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Glumica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku Areta Čurković ovogodišnja je dobitnica Zlatne Arene za najbolju glavnu žensku ulogu i to za ulogu Ankice u filmu Happy Endings redatelja Darka Šuvaka.

Bila je ovo prigoda da joj i osobno čestitke uputi gradonačelnik Ivan Vrkić, koji ju je, zajedno sa suradnicima, danas primio u Gradskoj upravi.

- Veselimo se svim lijepim vijestima, poput ove Vaše, koja nam barem na trenutak odvraća misli od problema svakodnevnog života i zato primite moje iskrene čestitke i zahvalu za sve što ste učinili za grad Osijek – naglasio je gradonačelnik u svojoj čestitci uspješnoj osječkoj glumici. Iskazao je žaljenje što Grad nema i financijskih mogućnosti pokazati svoju zahvalnost za trud i postignuća nadarenih i uspješnih sugrađana.



Inače, ovo nije prvo Aretino priznanje. Na SLUK-u 1999. ostvarila je najbolju glumačku kreaciju za ulogom Sancha Panse; na SLUK-u 2005. najbolju animaciju i glavnu kreaciju za ulogu Trbonje/predstava “Dugonja, Trbonja i Vidonja; 2009. nagradu za ostvarenje lika Hamma u kooprodukcijskoj predstavi Osječkog ljeta kulture i Gradskog kazališta Sisak u predstavi “Završnica” Samuela Becketta; 2009. na Festivalu glumca osvojila je nagradu “Nevenka Filipović” za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskoj ili predstavi za djecu i mlade u predstavi “Pepeljuga” uz cjelokupni ansambl; na SLUK-u 2011. u kategoriji najbolja animacija u predstavi “Bambi” uz cjelokupni ansambl. Nominirana je 2005. za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg glumačkog ostvarenja u lutkarskim predstavama za djecu i mladež za ulogu Marice te ponovo 2007. za istu nagradu u istoj kategoriji za ulogu Bube Rotirke.



Tijekom dvadesetogodišnjeg angažmana u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku ostvarila je veliki broj uloga u preko četrdesetak premjerno izvedenih naslova. Snimila je 2007. dugometražni film “Kino Lika” u režiji Dalibora Matanića, koji je dobio nekoliko međunarodnih priznanja, a osječka glumica primila Vjesnikovu nagradu Breza za najboljeg debitanta, za glavnu žensku ulogu Olge. Glumila u serijama "Odmori se,zaslužio si” , “Moja tri zida”, “Provodi i sprovodi”, “Stipe u gostima", kratki film: “Grand Prix”, “Babysiter”…

Tekst i foto: Jasenka Mađarević/Osijek.hr




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: