Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



45 milijuna kuna za obnovu i dogradnju Bizovačkih toplica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2014. 18:13 
Naslov:  45 milijuna kuna za obnovu i dogradnju Bizovačkih toplica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznati hrvatski poduzetnik Jako Andabak najavio je, samo u prvoj fazi obnove i dogradnje Bizovačkih toplica, ulaganja od 45 milijuna kuna, te otvaranje 100-tinjak novih radnih mjesta.

Nakon što je na sedmoj po redu usmenoj javnoj dražbi tvrtka Sunčane toplice, poznatog hrvatskog poduzetnika Jake Andabaka, u lipnju kupila cjelokupne Bizovačke toplice za 14,8 milijuna kuna, novi je vlasnik najavio velika ulaganja kroz nekoliko faza. Danas se sastao sa Osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i njegovim suradnicima, a razgovarali su o mogućoj suradnji i strateškim investicijama u Bizovačke toplice.

Novi vlasnik Bizovačkih toplica najavio je ulaganja u kompleks kroz nekoliko faza: "Očekujemo kako ćemo prvu fazu investiranja u Bizovačke toplice završiti negdje u lipnju 2015. godine. Ta će faza obuhvatiti izgradnju novih smještajnih kapaciteta za lječilište koji će biti opremljeni po svim najsuvremenijim standardima. Novi smještajni dio Bizovačkih toplica trebao bi biti gotov već do ožujka iduće godine kada će u njega biti prebačeni svi pacijenti iz starog smještajnog dijela Toplica, kako bi mogla početi njegova potpuna rekonstrukcija. Završetak tih radova, uključujući i obnovu bazenskog kompleksa, te izgradnju kampa, predviđen je do lipnja 2015. godine čime bi završila prva faza ulaganja u ukupnom iznosu od oko 45 milijuna kuna."

Završetkom prve faze ulaganja broj zaposlenih u Bizovačkim toplicama povećao bi se, sa sadašnjih 110, na ukupno 200 ljudi, a kroz obje faze u obnovu i dogradnju Bizovačkih toplica bit će uloženo 30 do 40 milijuna eura. Daljnjim ulaganjima Andabak je najavio izgradnju potpuno novog kompleksa otvorenih bazena, te malog eko-etno sela. Na današnjem sastanku sa novim vlasnikom Bizovačkih toplica Osječko - baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako je turizam, uz poljoprivredu, prehrambenu industriju i energetiku, jedna od strateških odrednica županije, te je stoga i logično povezivanje poljoprivrednih proizvođača s hotelskom ponudom. Dodao je i kako će u tomu zasigurno pomoći i Regionalni distribucijski centar, za koji je početkom godine potpisan sporazum o tehničkoj suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, a koji će se najvećim dijelom financirati sredstvima Europske unije.



Poslušajte i..
Jako Andabak


Vladimir Šišljagić




Tekst: M.M./Osijek031.com

Pročitajte i..
Jako Andabak kupio Bizovačke toplice za 14,86 milijuna kuna

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: