Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na Kopiki ove sezone za trećinu manje kupača nego prošle godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2014. 13:16 
Naslov:  Na Kopiki ove sezone za trećinu manje kupača nego prošle godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što se moglo i očekivati, ovogodišnja kupališna sezona na bazenima popularne osječke Copacabane bila je razočaravajuća.

Naime, kupalište je ove godine posjetilo između 60 i 70.000 kupača što je čak 30% manje kupača nego prošle godine, iako je i prošla godina bila među slabijima. Brojka je približna zbog toga što su kupači mlađi od 12 godina imali besplatan ulaz pa se njihov broj može samo procijeniti.

Razlog loše kupališne sezone su svakako vremenske neprilike s mnogo kiše i hladnijih dana. Od ukupno 77 dana koliko je sezona trajala (od 11. lipnja do 26. kolovoza), čak 12 dana Kopika uopće nije bila otvorena, a ako se tome doda još 17 dana kada je kupalište bilo otvoreno ali prazno, ispada da polovica od ukupnog broja dana ove sezone nije bila prikladna za kupanje.

Ipak, ukupni su prihodi u odnosu na prošlu godinu čak i porasli. Doduše, prihodi od ulaznica pali su za oko 5% (unatoč tome što su cijene ulaznica rasle za čak 40%), ali povećan je prihod od koncesije za ugostiteljstvo, a naplaćivali su se i brojni novi sadržaji uvedeni oves ezone poput skliskog nogometa ili sportskih terena s minigolfom, boćanjem, kuglanjem...



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Darko Grundler/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
[FOTO] Šetnjom promenadom i kupanjem do spasa od vrućina!
[FOTO] Otvoren Sportski park na Kopiki
Loše vrijeme smanjilo broj kupača na Kopiki za čak 25%!
Copacabana će biti otvorena za kupače do 31. kolovoza


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: