Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vokalni sastav Akvarel osvojio zlato na 12. međunarodnom festivalu Chorus Inside Croatia [2014.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.09.2014. 8:52 
Naslov:  Vokalni sastav Akvarel osvojio zlato na 12. međunarodnom festivalu Chorus Inside Croatia [2014.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na 12. međunarodnom festivalu Chorus Inside Croatia koji se ove godine održao u Rovinju od 28. kolovoza do 2. rujna Vokalni sastav Akvarel osvojio je zlato u E kategoriji za gospel-pop-moderni vokalni izričaj.

Program se odvijao u koncertnoj dvorani Adris u Rovinju, a preko 300 izvođača iz Rusije, Ukrajine, Poljske, Italije i Hrvatske natjecalo se u sakralnoj, folklornoj, tradicionalnoj i gospel-pop-modernoj kategoriji. Natjecateljski dio programa odlikovao se različitošću vokalnih tehnika i scenskih izvedbi, u čemu je poseban užitak sudjelovanja na ovakvim festivalima, istaknula je voditeljica Akvarela prof. Ozana Tomić. Ocjenjivački sud bio je sastavljen od pet svjetski priznatih glazbenika iz Brazila, Rusije, Italije i Hrvatske na čelu s predsjednikom Marcosom Viniciusom, a Akvarelovci su ponosni jer je upravo gospodin Vinicius posebno istaknuo kvalitetu Akvarelove izvedbe na natjecanju, kao i aranžmane njihovih vokalnih obrada popularnih skladbi. Pohvala aranžmanima ne čudi s obzirom da je dvije od četiri izvedene skladbearanžirao vrhunski glazbenik Olja Dešić, producent njihova prvog albuma Vokal Patrioti. Svi koji prate Akvarel i njihov rad znaju da su u posljednjih godinu dana objavljena tri spota sa spomenutoga albuma, za pjesme Glupi hit, Prolaze sjene i Kroz stari haustor, koje se redovito emitiraju u programu brojnih radijskih i televizijskih postaja u Hrvatskoj i regiji.



Akvarel je osvajanjem zlata na međunarodnom natjecanju Chorus Inside potvrdio svoju važnu ulogu u kulturnome životu grada Osijeka, a njihov jedinstveni vokalni izričaj uz beatbox i glasove koji imitiraju instrumente ima sve više poklonika. Akvarel je uvršten i u Strategiju kulturnoga razvoja Grada Osijeka 2013. do 2020. godine, a podrška Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije nije izostala ni pri organizaciji odlaska na spomenuto natjecanje.



Uz brojne kontakte koji se ostvaruju na ovakvim natjecanjima javljaju se i nove mogućnosti suradnje s europskim i svjetskim glazbenicima, što svakako daje dodatnu dimenziju našemu radu, kao i slici Osijeka na kulturnoj karti vokalne umjetnosti, rekla nam je Ozana. Akvarel se iz Rovinja vratio pun dojmova i drago im je što je osječka publika koja redovito dolazi na njihove koncerte i prije ovoga natjecanja prepoznala njihovu kvalitetu, ljubav i glazbeni entuzijazam.



Tekst i foto: Vokalni sastav Akvarel

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: