Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kaznena prijava protiv voditeljice Azila za napuštene pse zbog zloupotrebe položaja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.08.2014. 19:02 
Naslov:  Kaznena prijava protiv voditeljice Azila za napuštene pse zbog zloupotrebe položaja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[31.08.2014.] Društvene mreže preplavljene komentarima podrške voditeljici Azila za pse


Nakon istrage koju su proveli osječki PNUSKOK i Općinsko državno odvjetništvo, podnesena je kaznena prijava protiv voditeljice Azila za napuštene pse I. C. zbog zloupotrebe položaja i ovlasti te prijava protiv 34-godišnjeg Osječanina zbog poticanja na kazneno djelo.

U prijavi se navodi kako je voditeljica Azila dopustila prekršitelju da ne odradi kaznu rada za opće dobro u Azilu u zamjenu za PVC stolariju koju je donirao. Naime, 34-godišnjak je 2012. u Azilu trebao odraditi kaznu rada za opće dobro sukladno dogovoru između te ustanove i Probacijske službe Ministarstva pravosuđa.

Međutim, on nije odradio svoju kaznu već je Azilu donirao PVC stolariju za zaštitu prostorije u kojoj se nalaze napušteni psi, a voditeljica Azila je, na traženje kažnjenika, lagala Uredu za probaciju da je kažnjenik u cijelosti odradio izrečenu kaznu.

Voditeljica Azila dobila je zabranu obavljanja poslova zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je Osječanin završio u pritvoru. Istovremeno, Probacijska služba Ministarstva pravosuđa raskinula je ugovor s Azilom, što je prvi slučaj da je Probacijska služba raskinula ugovor s nekom ustanovom u Hrvatskoj u kojoj su osuđenici svoju kaznu odrađivali radom za opće dobro.

Na Facebook stranici udruge Pobjede koja upravlja Azilom nisu željeli komentirati istragu koja je u tijeku, ali su poručili kako to nije prvi napad na voditeljicu Azila te da ovdje nije bilo riječi o osobnoj koristi za nju već o nenovčanoj donaciji od koje su koristi imali samo psi koji su u Azilu smješteni.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Tatjana Ivegeš/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
U Bibinim raljama: Azil - volonteri [1/2]
U Bibinim raljama: Azil - volonteri [2/2]


Zadnja promjena: Redakcija 031; 31.08.2014. 13:34; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
roger
Offline
Ukupno postova: 90
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.08.2014. 12:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

čudno je kako ne pišete tko ju je podmitio..možda ne smijete? radi se o damiru handanoviću,inače jako dobrom prijatelju našeg gradonačelnika Vrkića

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: