Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] "Leonardo da Vinci" projekt mobilnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek - učenje kroz rad

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.08.2014. 8:34 
Naslov:  [VIDEO] "Leonardo da Vinci" projekt mobilnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek - u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon opsežnih priprema 14 učenika i jedna učenica ( elektrotehničari, tehničari za računalstvo i tehničari cestovnog prometa ) otputili su se na obavljanje stručne prakse u Dublin, Irska zajedno sa svojim voditeljima praktične nastave Jerkom Merčepom, prof. i Mariom Jukićem, prof. te voditeljicom projekta Karolinom Brleković, prof.

U Dublinu su boravili od 15. lipnja do 3. srpnja.

Nakon upoznavanja sa obiteljima koje su im pružile smještaj, gradom, prometom ( osobito vožnjom lijevom stranom, katnim autobusima koji vješto manevriraju između drskih pješaka,…), putem od kuće do posla, poduzećima gdje će učenici raditi krenuo je radni dio mobilnosti.

Radne dane učenici su provodili na radnim mjestima, a koliko su uspješni bili govori i činjenica da su svi dobili pisma preporuke koja nisu bila predviđena programom i koja poslodavac u Irskoj daje ukoliko je izuzetno zadovoljan stavom prema radu, zanimanjem za posao, obavljanjem postavljenih zadataka, snalažljivošću. Profesori su učenike na praksi posjetili zajedno s predstavnikom partnerske organizacije Martellotraininga kako bi i sami vidjeli radna mjesta, te upoznali njihove mentore.

Vikendima su učenici zajedno s profesorima posjetili okolicu Dublina, dvorac u Kilkennyu, Glendalough manastir, Bray i znamenitosti u samom Dublinu.

Što reći nakon svega:
Obavezno se prijavite,sve je bilo savršeno.“ I.S. ( 17 godina)
Pozivam sve mlade ljude da iskuse ovakve projekte i putovanja jer su ogromno životno iskustvo i mogu pomoći u različitim aspektima života.“ M.G ( 18 godina)
„Odlična organizacija partnerske organizacije od prihvata na aerodromu, preko upoznavanja s okolinom, radnim mjestom, kulturnim znamenitostima. Suradnja i kontakt na zavidnom nivou, od efikasnog rješavanja tekućih problema preko uvida što sudionici točno rade na radnom mjestu do posjeta i obilaska radnih mjesta. Predivan zeleni grad kao veliki park sa galerijama, muzejima, gotičkim crkvama i ljubaznim stanovnicima. A učenici? Odlični!“ K. B. (voditelj projekta)

Na kraju tu je i kratki film koji smo za vrijeme mobilnosti snimili. Nadam se da će vam taj uradak najbolje pokazati kako nam je bilo.




Tekst: Karolina Brleković


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: