Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Gospodarenje otpadom reciklaža

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65644
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.08.2014. 8:50 
Naslov:  ORaH: Gospodarenje otpadom reciklaža
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gospodarenje otpadom - reciklaža, edukacija u organizaciji ORaH-a Osijek, održana 27.8 u 18 sati u prostorijama četvrti Gornji Grad, pokazala je praksom, kako mala tvrtka koja se upustila u ovu priču ima potrebu za zapošljavanjem ljudi na tjednoj bazi. Tretiranje otpada kao sekundarne sirovine, njegova reciklaža i pravljenje novih proizvoda u cirkularnoj ekonomiji, propulzivna je djelatnost u svijetu, koja stvara tvrtke, zapošljava i otpad pretvara u zlato. Nažalost , ovo je jedan od rijetkih primjera U RH zbog nedostatka strategije gospodarenja otpadom i poticanja tvrtki koje bi se bavile ovim unosnim budinesss-om.

Hvala predavačima Josipu Bartuliću i Ankici Ankica Šorgić Zvocak , te cijenjenim gostima na doista dobroj atmosferi. Ist tako, hvala i bračnom paru Jager koji su kolateralne žrtve nedostatka reciklaže i odlaganja otpada na odlagalište Velika Lončarica na manje od 500 m od njihove kuće, a koji su nam svojom pričom ukazali na probleme dogogodišnjeg odlaganja otpada. Josip Bartulić pokazao nam je kako je u cijeloj zelenoj ekonomiji, gospodarenje otpadom najistaknutija djelatnost koja otvara najviše novih radnih mjesta.

Tekst i foto: Darko Balaš, povjerenik ORaH-a za grad Osijek




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: